Başkan Zolan, Özay Gönlüm'ü andı

Başkan Zolan, Özay Gönlüm'ü andı

Denizli'nin halk kültürünü ve ezgilerini tüm dünyaya tanıtan unutulmaz halk ozanı Özay Gönlüm’ün aramızdan ayrılışının 16. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Gönlüm'ün memleket sevgisini yaşatmak içi

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 16 yıl önce aramızdan ayrılan Denizlili ünlü halk ozanı Özay Gönlüm için anma mesajı yayımladı. Başkan Zolan, “Denizli’nin halk kültürünü ve ezgilerini sadece Türkiye’ye değil tüm dünyaya duyuran Özay Gönlüm, kentimizin en değerli simgelerinden biridir. Ömrünü memleketine ve Türk Halk Müziği’ne adayan Özay Gönlüm, Türk sanat tarihine adını Yaren sazı, Denizli şiveli türküleri ve eşsiz eserleriyle yazdırmış, sempatikliği ve sanatı ile halkımızın büyük sevgisini kazanmıştır" dedi.

 

Denizli’nin yetiştirdiği ünlü halk ozanı Özay Gönlüm'ün Denizli ve Ege'de yıllarca folklor araştırması yapıp binlerce esere imza attığını anlatan Başkan Zolan, "Gönlüm, dünyanın bir çok ülkesinde konserler verip Denizlimizin ve ülkemizin tanıtımına büyük katkı yapmış unutulmaz bir sanatçıdır. Derlediği binlerce eser O'nun sayesinde Denizli, Ege ve Türk kültürüne kazandırılmıştır" diye konuştu.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak unutulmaz sanatçı Özay Gönlüm'ü anmanın ve gelecek nesillere eşsiz kimliğini ulaştırmanın önemine dikkati çeken Başkan Zolan, "O'nun memleket sevgisini yaşatmak için eserlerini gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz. Kentimizin kıymetli kültür ve insan hazinesi, ünlü ozanımız Özay Gönlüm’ün aramızdan ayrılışının 16. yıldönümünü sevgi, saygı  ve rahmetle ile anıyorum.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.