Başkan Zolan'dan 15 Mayıs Mesajı

Başkan Zolan'dan 15 Mayıs Mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Tam 100 yıl önce ülkede ilk kez işgale karşı milli mücadele ateşini yakan Denizlilileri rahmetle andıklarını kaydeden Başkan Zolan, "Bugün, bu gururu bizlere yaşatan atalarımıza bir kez daha minnettarız" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 15 Mayıs 1919'da İzmir'in Yunanlılar tarafından işgal edilmesinden 4 saat sonra, Denizlililerin Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde Bayramyeri Meydanı’nda toplanarak düşmana asla boyun eğmeyeceklerini tüm dünyaya haykırdığını anlatan Başkan Osman Zolan, "Tam 100 yıl önce ülkemizde işgale karşı milli mücadele ateşini yakan ilk şehir Denizli olmuştur. Bugün, bu gururu bizlere yaşatan atalarımızı bir kez daha minnet, şükran ve rahmetle anıyoruz" dedi. 

İstiklal mücadelemizin en önemli destanlarından biri

Türk milletinin kadim tarihi boyunca topraklarına düşman postalını asla bastırmadığını, esaret altında yaşamaktansa şehit olmayı tercih ettiğini kaydeden Başkan Osman Zolan, "Bir asır önce Denizlimizde yakılan milli mücadele ateşi istiklal mücadelemizin de en önemli destanlarından biri olmuştur. Denizlimiz Ata'sının yanında yer almış şehrine düşman postalının girmesine izin vermemiştir. Bu nedenle Denizlimizin kurtuluş günü yoktur, Milli Mücadele Günü vardır" diye konuştu.

Denizli'nin benzer bir destanı da 15 Temmuz gecesi vatan hainlerine karşı dimdik durarak gösterdiğini vurgulayan Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Denizlimiz her zaman vatanına milletine sahip çıkmıştır. Denizli olarak bu gurur günümüzü asla unutmadan gelecek nesillerimize aktarmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadelenin büyük kahramanlarını, ülkemiz için kanını akıtan tüm  gazi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, her birine Allah' tan rahmet diliyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.