Başkanlar Anneler Gününü Kutladı

Başkanlar Anneler Gününü Kutladı

12 Mayıs 2019 tarihinde kutlanacak olan Anneler Günü münasebeti ile Denizli Protokolünden kutlama mesajları. İşte o mesajlar.

A+A-

Denizli Valisi Hasan Karahan

Toplumumuzun temelini oluşturan, aile yuvasını, fedakârlıklarıyla bir arada tutarak bir huzur adasına dönüştüren annelerimizin bu özel gününü kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Aile hayatının birleştirici unsuru olan, dünyanın en zor görevlerinden birini üstlenmiş annelerimiz, en yüce duygulara sahip, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin timsalidir.

Yegâne amacı maddi-manevi çocuklarını insani ve ahlaki değerlerle en iyi şekilde yetiştirmek, kendisinden daha iyi hayat şartlarına kavuşturmak, sevgi ve saygı ortamında, güçlü aile değerleriyle yarınlara hazırlamak, çocuklarının mutlu olması ve başarısı için büyük bir sabırla gayret gösteren annelerimizin üzerimizde ödenemez hakları vardır. Zira hem kültürümüz hem de inancımızda anaların yeri müstesnadır.

Anne sevgisini alan bir çocuk tüm kötülüklerden uzak durarak çevresiyle barışık bir hayat sürer. Bu nedenle annelerimize eğitimden sağlığa her alanda ne kadar iyi imkânlar sağlarsak, o kadar güçlü nesiller yetiştirebiliriz. Çocukların hayatla aralarındaki en güçlü bağ anneleridir. Bizler için tüm zorluklara göğüs geren, bizlere iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz.

Peygamber Efendimizin "Cennet, Annelerin Ayakları Altındadır" hadis-i şerifiyle önemini vurguladığı annelerimizin hakkı hiç bir şekilde ödenemez. Onlara layık birer evlat olmak, onları mutlu etmek de evlat olarak bizlerin en büyük vazifesidir. Onları sadece anneler gününde anmak asla kafi değildir. Bir ömür boyunca, of bile demeden, annelerimize olan sevgi ve saygı göstermek onların evlatları olarak hepimizin üzerine düşen sorumluluktur.

Anneler Günü’nün, annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza vesile olacağı inancıyla, Şehitlerimizin ve Gazilerimizin anneleri başta olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, aileleriyle birlikte mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir hayat diliyor, ellerinden öpüyorum. Ebediyete intikal eden annelerimizi de rahmetle anıyorum.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Başkan Zolan, "Onlar bizlere hayat veren, canımıza can katan, hayatımızın her anında yanımızda olan karşılıksız sevginin, sabrın ve fedakarlığın simgesidir" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Anneliğin, her insanın hayatındaki ilk ses, ilk nefes, karşılıksız sevgi ve şefkatin tartışılmaz adı olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Onlar bizlere hayat veren, canımıza can katan, hayatımızın her anında yanımızda olan karşılıksız sevginin, sabrın ve fedakarlığın simgesi; başımızın tacıdır" dedi. Başkan Zolan, "Dünyaya geldiğimiz ilk andan itibaren her an yanımızda olan, üzerimize titreyen, kendi varlığını bir kenara koyarak mutluluğumuzun devam etmesi için her türlü fedakarlığı yapandır anne. Onlar için ne söylesek ne yapsak az. Anne-babalarımızın kıymetini sağ iken bilmek lazım" diye konuştu.

Annelerin hayır duasını almanın çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, "Cesaretleri ve kahramanlıklarıyla Anadolu'ya ismini veren annelerimiz yeri gelir vatanı için canını verir, yeri gelir evlatlarını bu topraklar için şahadete uğurlar. Onların haklarını ne yapsak ödeyemeyiz. Ben öncelikle, üzerimde büyük emeği olan annemi ve hakkın rahmetine kavuşmuş diğer anneleri saygı ve rahmetle ile anıyor, başta şehit anneleri olmak üzere tüm anneleri ve aynı zamanda annelik vazifesini hakkıyla yerine getirmiş tüm insanların Anneler Günü’nü tebrik ediyorum.”

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

‘‘Bilinçli ve sağlıklı toplumların yetişmesinde en büyük pay sahibi ve en kutsal varlıklarımız olan annelerimiz aynı zamanda eğitim hayatının ilk basamağı olan aile içi eğitimin temel unsurlarından biridir.İyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin birer timsalleri olan annelerimiz;çocuklarımızın topluma faydalı bireylere dönüşmesi adına, tüm zorluklara rağmen sevgi, sabır ve özveriyle çabalamaktadır.

Geçmişten günümüze Türk kültüründe ve tarihinde olduğu gibi bugün de; gerek kültürel gerekse toplumumuzun güzel ahlakı münasebetiyle mukaddes ‘anne’lerimiz bizlerden her zaman hürmet görmeye layıktır. Baş tacımız annelerimize, sadece bir gün değil her gün içimizde büyüyen sevgi ve bağlılığı göstermemiz bizlerin en kalbi duygularımızdan biridir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerimizin ‘Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlarkenayrıca evlatlarını bu toprakların bizlere vatan olarak kalması adına şehit veren, acılarını milletçe yürekten paylaştığımız şehit annelerimize de daimi minnet ve şükranlarımısunarım.’’

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan

Anneler Günü'nü kutlayan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, annelerin toplumdaki önemini vurguladı:

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Anneler Günü'nü kutladığı mesajında, "Toplumları var eden, inşa ve imar eden, annelerdir. Her bireyin ilk öğretmeni, karşılıksız sevgi ve sonsuz şefkat ile merhametin yegâne kaynağı da annelerdir. Bizlere, hayatı ve insanlığı öğreten de onlardır. Onlar için ne yapsak az kalır." dedi.

DTO Başkanı Uğur Erdoğan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Annelerin, bireylerin gelişimi ile toplumsal hayattaki önemine dikkat çekti.

Başta annesi ile eşi olmak üzere tüm anneler ile anne adaylarının günlerini kutladı. Başkan Erdoğan'ın Anneler Günü mesajı şöyle: "Annelik, kadının hayattaki en büyük sorumluluğu, en önemli toplumsal görevidir. Toplumları var eden, inşa ve imar eden annelerdir. Her bireyin ilk öğretmeni, hayatı boyunca karşılıksız sevgi ve sonsuz şefkat ile merhamet gördüğü yegâne kaynak, her zaman yanındaki dayanak annelerdir. Bizlere, hayatı ve insanlığı öğreten, onlardır. Sevilen Halk Ozanlarımızdan rahmetli Neşet Ertaş, şu sözüyle annelerin insan hayatındaki yerini çok güzel ifade etmiştir: 'Kadınlar insandır; bizler ise insanoğlu.' Peygamber Efendimiz (sav) ise, 'Cennet, annelerin ayakları altındadır. Anne, cennet kapılarının ortasındadır.' diyerek, annelerin dinimizde ne derece önemli bir yerde bulunduğuna dikkat çekmiştir.

Başta çok değerli annem ile eşim olmak üzere, tüm annelerin ve anne adaylarının bu özel gününü kutlar, sevdikleriyle sağlıklı, güzel ve mutlu nice günler diliyorum. Annem ile şehit ve gazilerimizin annelerinin ellerinden öpüyorum. Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün annesi Zübeyde Hanım ile Kurtuluş Savaşımızın kadın kahramanları ve aramızdan ayrılmış tüm anneleri ise rahmet, minnet ve hayır duasıyla anıyorum."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.