Başkan,Sınıfa Girdi Ders Anlattı Ve...

Başkan,Sınıfa Girdi Ders Anlattı Ve...

Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi ŞEVKAN, Sosyal Bilgiler Dersi kapsamında “ Merkezi ve Yerel Yönetimler ” konulu seminerde Acıpayam Cumhuriyet Ortaokulu 5/D sınıfı öğrencileri ile birikimlerini paylaşarak, onların sorularına yanıt verdi.

A+A-

Hayatın her noktasında yerel yönetimlerin işlevsel olduğunun altını çizen Başkan Şevkan , “Çocuklar, yerel yönetim demek, doğduğunuzdan büyüyüp gelişip çocuk sahibi olup tekrar bu dünyadan ayrılıncaya kadar olan yaşam sürecinizdeki tek şeydir. Yollarda yürümeye başlıyorsunuz, yerel yönetimler kaldırımları yapıyor. Çocuk parkında oynamaya başlıyorsunuz. Peki, çocuk parklarını kim yapıyor? Tabi ki yerel yönetim. Okula gidiyorsunuz, okulunuzun da ruhsatını yine yerel yönetim veriyor.

Hayat fonksiyonlarınızın içinde biz, hep varız. Çöplerinizi topluyoruz, arıtma tesisleri yapıyoruz ve bunun gibi daha birçok görev yerel yönetimlere yani bizlere ait. Biz de bunları layıkıyla yapmak için elimizden geldiği kadarıyla çalışıyoruz” dedi.

“İLERİDE BENİM OTURDUĞUM KOLTUKTA BİR GÜN SİZ DE OTURABİLİRSİNİZ”

Çocuklara iyi ve başarılı bir insan olmak için gerekli niteliklerle ilgili de tavsiyelerde bulunan Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, insan olmanın her şeyin üstünde bir kavram olduğuna vurgu yaparak sözlerine şunları ekledi: “Sizler büyüdüğünüzde içinizden birisi belki de Başkanlık koltuğuna oturup şu anda benim yaptığım görevi yapacaksınız. Onun için benim size tavsiyem; önce arkadaşlarınızla çok iyi geçinin, kavga etmeyin, birlik beraberlik içinde olun. Bir arkadaşınızın yaptığı yanlıştan dolayı onu suçlamayın, onun yanlışını hep beraber düzeltmeye çalışın. Bunlar, size ileride başkanlık yolunu açacak güzel şeylerdir. Yani içinizdeki sevgiyi birlikte paylaşın. Birbirinizin eksiklerinde, yanlışlarında yardımcı olun. Kötü alışkanlıklardan uzak durun ve mutlaka kitap okuyun, spor  yapın. Derslerinizi aksatmazsanız hayata hızlı bir şekilde başlar, merdivenleri hızla çıkıp iş sahibi olursunuz. Belki de belediye başkanı olursunuz. Her şeyden önemlisi birbirinizi hep sevin ve asla birbirinizi itmeyin. Din, dil, ırk, mezhep ayrımı yapmadan kucaklayın birbirinizi, çünkü hepimiz insanız. İnsanların farklılıkları ile ilgili bir sorunumuz olmamalı her zaman birbirimizi kucaklamalıyız. Ayrım yapmadan herkesi eşit görerek hayatımızı sürdürmeliyiz” dedi.

SİZLERİN FİKİRLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Başkan Şevkan, ‘’Gençlerimizin bizlere sunacağı öneriler ve eleştiriler bize ışık tutacaktır. Acıpayam’ı hep beraber yöneteceğiz. Acıpayam’daki her bir güzellik sizler için. Sizlerde bizlere günün her saatinde ulaşabilir, istek ve önerilerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.