Batman'dan Yürekleri Dağlayan Haber

Batman'dan Yürekleri Dağlayan Haber

Batman ilinin Gercüş ilçesinde PKK'lı teröristler, zırhlı askeri aracın geçerken daha önce yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirdiler. Patlama sonucunda şehir sayısı 7'ye yükseldi.

A+A-

Gercüş ilçesinde bugün saat 06.00 sularında güvenlik kuvvetlerinin devam ettirdiği operasyon esnasında zırhlı askeri araç geçerken, PKK’lı teröristler yola tuzaklamış oldukları el yapımı patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlattılar. Patlama sonucunda ilk tespitlere göre 7 asker şehit oldu, ayrıca yaralı askerler de var.  Saldırıdan sonra bölgeye takviye güvenlik kuvvetleri ile ambulanslar sevk edildi. Yaralı askerlerin hızlı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Tedaviye alınmış olan yaralılardan 3’ünün sağlık durumunun ağır olduğu ifade edildi. Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacı ile bölgede hava destekli geniş çaplı operasyonların devam ettiği belirtildi.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Valilikten konu ile alakalı yapılmış olan açıklamada, İlin Gercüş ilçesi kırsalında sürdürülen operasyonlar esnasında operasyona giden zırhlı askeri aracın geçişi sırasında El Yapımı Patlayıcı (EYP) saldırısı sonucu 7 askerin şehit olduğu, bazı askerlerin de yaralandığı ve bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyonların başlatıldığı ifade edildi.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.