BELTAŞ Harekete Geçti...

BELTAŞ Harekete Geçti...

BELTAŞ Harekete Geçti...

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin birimi olan BELTAŞ’a ait cep otoparkları kullanıp, park ücretini ödemeyenlere karşı bin lira ve üzerinde borcu olanlara icra takibi başlattı.

Plaka üzerinden icra işlemi başlatılanların sayısını 2 bine yaklaştığı belirtildi.

Bir çok alanda faaliyet yürüten BELTAŞ, cep otoparklarından dolayı borçlu olanlardan tahsilat yapamadığı için icra yoluna başvurdu. Bu işlem için düğmeye basılırken, ilk başta bin lira ve üzerinde borçlu olanların icra takibine alındığı bildirildi.

BELTAŞ Genel Müdürü Mehmet Teke, el terminali sistemiyle cep otoparkı kullananların kayıt altına alındığını belirterek, ‘‘İcra işlemleri, araç sahibi üzerinden değil plaka üzerinden yapılıyor. Kişi aracı satmışsa trafikten sorgulamayla borcun kime ait olduğu çıkarılıyor. İlk aşamada icra takibini bin lira ve üzeri alacaklar için başlattık’’ dedi.

Teke, 5 bin lirayı aşan cep otoparkı borcu olanların bulunduğunu belirterek, ‘’Cep otoparkı ücretinin yasal dayanağı olmadığı söyleniyor. Bu doğru değil. Biz, Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararıyla bu ücreti alıyoruz. Ayrıca imar planında buralar otopark alanı olarak görülüyor. Örnek gösterilen illerde böyle değil. Örneğin Burdur’da bir caddede cep otorparkı uygulaması yapılmış ama imar planında orası otopark alanı değil. Ayrıca bizim el terminallerimiz Maliye sistemi veri tabanında görünüyor’’ açıklamasını yaptı.

 

Kaynak: HaberHorozu.com

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.