Birincilik Ödülünü Alan Tesis Açılıyor

Birincilik Ödülünü Alan Tesis Açılıyor

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Gümüşçay Mahallesi’nde yapımı biten ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde açılışı yapılacak olan ‘Engelsiz Yaşam Akademisi’nde basın mensuplarıyla buluştu.

A+A-

Merkezefendi Belediyesince Gümüşçay Mahallesi’nde yapımı biten ve engelli bireyler için bölgenin ilk ve tek sosyal tesisi özelliği taşıyan ‘Engelsiz Yaşam Akademisi’ açılıyor. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, içerisinde pek çok mesleki atölyenin de olduğu ve Nevşehir’de yapılan 2. Uluslararası Şehir, Çevre ve Sağlık Kongresi’nin ‘En İyi Uygulama Yarışması’nda ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Kategorisi’nde Türkiye 1. si olan ‘Engelsiz Yaşam Akademisi’nde gazetecilerle buluştu. Gazetecilerle beraber incelemelerde bulunan Başkan Subaşıoğlu, akademi ile alakalı da ayrıntı bilgiler verdi.

Türkiye’ye Örnek Proje

Başkan Subaşıoğlu, Engelsiz Yaşam Akademisinin yalnızca Merkezefendi için değil, Denizli için değil, tüm Türkiye’de engelliler ile alakalı gerçekten çıtayı yükseğe koyan çok önemli bir proje olduğunu, 3 Aralık’ta Denizli protokolünün, vatandaşların katılımı ile güzel bir açılış programı yapacaklarını, şu ana dek Denizli’deki hemşerileri ‘Engelliysen Bize Kaydol’ çağrılarına cevap vererek bin 800 engelli kardeşin bu merkeze kayıt olduğunu, çalışanların engelli kardeşleri bizzat evinde ziyaret edip onların engel gruplarıyla alakalı gerekli çalışmaları yapıp, İstatistiki verileri toparlayıp çok ciddi bir mutfak çalışması yaptıklarını, dolayısı ile bu projenin yalnızca yapısal bir proje değil aynı zamanda sosyal bir proje olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.