Bitcoin’de düşüş devam edecek mi?

Bitcoin’de düşüş devam edecek mi?

Son zamanlarda, özellikle gençler arasında yoğun ilgi gören kripto para piyasalarında güven bunalımı ve belirsizlik devam ediyor.

A+A-

Nisan ayında işlem hacmi ve yatırımcı sayısı açısından pik yapan küresel  kripto para piyasaları, art arda gelen olumsuz açıklamalarla sert satışlar yaşamıştı.

Peki  Neden Düşmüştü?

Çin’in kripto para işlemleri ve madenciliğine yönelik kısıtlama kararları ve bu piyasadaki açıklamaları dikkatle takip edilen, ünlü milyarder Elon Musk’un Tesla’nın  Bitcoin’le satışını durdurma kararı, bu düşüşlerin başlıca sebepleri olarak gösterilmişti.

En çok işlem gören Bitcoin’de  63 Bin $’dan 29 Bin $ seviyesine gelen düşüşler, tepki alımları ile 35 -40 Bin $ bandına oturmuştu. Aynı şekilde Ethereum  da  4 Bin $’ın üzerini gördükten sonra 2 Bin $’ın altını görmüş ve 2.600 – 3.000 $ bandında yatay bir seyir izlemekteydi.

Son 24 saatte küresel  kripto para piyasalarına gelen yeni satış dalgası ile Bitcoin 31 Bin $,  Ethereum da 2.300 $ seviyelerinde işlem görmekte. Altcoin’lerde de benzer geri çekilmeler görülmekte.

Uzmanlar, yeni destek seviyelerinin test edildiği noktalarda  yatırımcıları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Özellikle bu piyasalarda riske edilen tutarların, günlük yaşantılarını olumsuz etkilemeyecek miktarlarda olması gerektiğini önemle vurguladılar.

Haber: Deniz Burun

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.