Bordo bereliler sınırda

Bordo bereliler sınırda

Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler Suriye sınırındaki Kilis'e geldi.

A+A-

Kilis'e 10'u aşkın askeri araçla akşam saatlerinde gelen Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo berelilerden oluşan birlikler, IŞİD ve PYD denetimindeki bölgelere yönlendirildi. Birliklerden bir kısmı IŞİD denetimindeki Elbeyli bölgesinde, diğer kısmı ise PYD denetimindeki Afrin'in karşısındaki Martavan bölgesi yakınlarında konuşlandırıldı. Bordo bereli birliklerin Kilis'in yanı sıra Suriye sınırındaki Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de de konuşlandırıldığı bildirildi.

SURİYE SINIRINDA 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ' UYGULAMASI

Kilis Valiliği, Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında yer alan sınır hattının 5 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edildiğini duyurdu.

Kilis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 2 bölgedeki sınır hattının vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla 5 gün süreyle 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edildiğini belirtilerek, şöyle denildi: 'Son günlerde Suriye sınırımızda meydana gelen gelişmeler, çatışmalar nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu’nun 32/A maddesi gereğince Öncü Hudut Karakolu ile İnanlı Hudut Karakolu arasında kalan bölge ve Darmık Hudut Karakolu ile Çerçili Hudut Karakolu arasında kalan bölgenin 23 Temmuz 2015 günü saat 13.00’ten başlayıp 28 Temmuz 2015 günü saat 13.00'te bitecek şekilde 5 gün süreyle valiliğimizce Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmesine karar verilmiştir.'

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.