Bozuk Kömür Zehir Saçıyor..

Bozuk Kömür Zehir Saçıyor..

Çivril'de hava kirliliği vatandaşları telaşlandırıyor. Çivrilli vatandaşlar havanların soğuması ile birlikte yakılan kaloriferlerden çıkan dumandan çok rahatsız olduklarını ifade ettiler.

A+A-

Çivril’de havaların soğumasıyla birlikte kalitesiz kömür kullanımı nedeniyle hava kirliliği ciddi boyutlara ulaştı. Havaya yayılan zehirli gazlar özellikle çocukların ve yaşlıların sağlığını tehdit etmekte. Çivril halkının isteği ise sağlıklarını tehdit eden bu zehirli dumanlara bir çözüm bulunulması. Caddelerden geçen vatandaşlar, yakılan kalitesiz  kömürün saçtığı  kötü koku ve dumandan etkilenip nefes almakta güçlük çekiyorlar. Halk, bu durumdan oldukça rahatsız olduğunu, havalar iyice soğumadan bu duruma bir çare bulunması istedi.

“ Bizi Soğuklar Değil, Bu Havalar Hasta Edecek”

Yaşanan kirli havalar sonucu vatandaşların evlerinden çıkamadıkları, en çokta çocukların olumsuz bir şekilde etkilendiği ve bu yüzden zehirli  havadan çocuklarını korumak isteyen ailelerin çocuklarını evlerden çıkarmadıkları, aynı şekilde yaşlılarında balkona bile çıkmaktan korktuklarını ifade eden vatandaşlar, Çivril gibi bir İlçede  Son 4-5 yıldır kötü havalardan ve soğuklardan korunmaya çalıştıklarını ifade ettiler. Konu ile alakalı konuşan yetkililerse baca, kömür ve kazan denetimlerini yaparak hava kirliliğin önüne geçmek istediklerini belirttiler. Bu konuda uyarıda bulunan uzmanlar da kışa girmeden ölçümlerin yapılması ve hava kirliliğine karşı önlemlerin alınması gerektiğini ifade ettiler.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.