Bu Belirtilere Dikkat

Bu Belirtilere Dikkat

Her sene inme sebebi ile 40 bin insanın yaşamını yitirdiğini ifade eden Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, bu konuda uyardı.

A+A-

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanlığını da yapan Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, İnme görülme olasılığının yaşa bağlı bir şekilde arttığını ifade etti ve yapılan son araştırmalarda engellenebilir risk faktörlerinin önlenmesiyle inmelerin % 90'ı ortadan kaldırılabildiğini ifade etti.

BELİRTİLERİ

Konuşmanın bir anda bozulmasının ve değişmesinin, ani görme kaybının, yüzde asimetri oluşmasının, kol ve bacakta ani kuvvet kaybının inmenin belirtileri olduğunu vurguladı ve bu belirtilerin olduğu hastaların, tansiyonlarına müdahale edilmeden hastaneye götürülmemesi gerektiğini, kısa süren konuşma bozukluğunun inme riskinin habercisi olabildiğini,  bunun ardından büyük bir felcin gelebileceğini, her gün yarım saat yürümenin, kilo vermenin, uyku hastalığı varsa bunun önlemini almanı ve üç öğün sebze ve meyve tüketmenin inme riskini azalttığını dile getirdi.

 

BU ŞEKİLDE KORUNUN

Öztürk, kişinin yüzünde asimetri oluşursa, konuşma bozukluğu meydana gelmişse, kolda ya da bacakta bir anda oluşan kuvvetsizlik ve uyuşmanın %95 inme olacağını,  bundan dolayı hemen bir doktora başvurulması gerektiğini, son senelerde nörolojik hastalıklarda tedavide en fazla iyileşmenin sağlandığı alanın inme hastalığı olduğunu, gerekli müdahale yapılırsa hastaların üçte birinin tamamen düzeldiğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.