Bu İntiharlar Devam Edecek mi?

Bu İntiharlar Devam Edecek mi?

Bu İntiharlar Devam Edecek mi?

A+A-

Türk Büro - Sen Denizli şube Başkanu Hüseyin Utangaç meydana gelen intiharlardan dolayı basına yazılı açıklama yaptı

Düzce Emniyet Müdürlüğü çalışanı sivil memur Halim Yüksel, Malatya Emniyet Müdürlüğü çalışanı sivil memur Hikmet Uçar ve Aksaray Sarıyahşi Emniyet Müdürlüğü çalışanı sivil memur Bekir Acar intihar ederek yaşamlarına son vermiştir.

Geçtiğimiz hafta ise 3 Adalet çalışanı intihar ederek yaşamlarına son vermişti.

Kamu çalışanlarının iş yerlerinde intihar vakaları ile gündeme gelmesi, çalışma hayatında yaşanan sorunların giderek arttığını göstermektedir.

İş yükünün ağır olması, personel sayısının azlığı ile ekonomik ve sosyal hakların yetersiz olması çalışanların psikolojisini bozmuştur.

SİVİL MEMURLAR ÜZERİNDEKİ BASKI VE MOBBİNGE SON VERİLMELİDİR

Bilindiği üzere Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde bugüne kadar hiç unvan değişikliği sınavı yapılmamış, çalışanlara yükselme hakkı verilmemiştir. Görev tanımları net olarak yapılmayan sivil memurlar, amirlerin iki dudağı arasında sıkışıp kalmışlardır.

Sivil memurlara sürekli mobbing uygulanmakta, görevleri içinde yer almayan, temizlik işleri, bahçıvanlık dahil olmak üzere amirlerin sözlü emirleri her türlü iş yaptırılmakta; unvan ve branşları dışında da çalıştırılmaktadırlar. Emniyette çalışan üniformalı memurlara verilen yıpranma ve fiili hizmet zammı; sivil memurlara verilmemektedir. Emniyette çalışan üniformalı memurlar ile sivil memurlar arasında ayrım yapılmaktadır.

Hafta sonu ve resmi tatillere ya da Milli ve Dini bayramlara denk gelen nöbet izinlerini bile kullanamayan sivil memurlar bu baskılara daha fazla dayanamamaktadır.

Çalışanlar arasında yapılan ayrımcılığa derhal son verilmelidir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI’NI GÖREVE DAVET EDİYORUZ

Türk Büro-Sen olarak, İçişleri Bakanlığı’nı uyarıyoruz. Çalışma şartları oldukça ağır ve ücretleri yetersiz olan sivil memurların psikolojisi bozulmuştur. Hayat şartları olumsuzluğa sürüklenen sivil memurlar da Adalet çalışanları gibi maalesef hayatlarına son vermeyi tercih etmiştir.

İçişleri Bakanlığı derhal bir çalışma yapmalı, sivil memurların ekonomik sosyal ve özlük haklarında düzenlemeye gitmelidir. Çalışanlar arasında ayrım yapmaya son vermelidir. Ayrımcılık devam ederse, karşılarında bizi bulacaklardır.

İçişleri Bakanlığı’nı göreve davet ediyor, Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı İl Emniyet Müdürlüklerinde yaşanan intiharların araştırılmasını istiyoruz.

Türk Büro-Sen olarak, Halim Yüksel, Hikmet Uçar ve Bekir Acar’a Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve mesai arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.