Bu Sözlere Sessiz Kalamazdık

Bu Sözlere Sessiz Kalamazdık

TBMM’de HDP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın yaptığı konuşma, olaylara yol açtı.

A+A-

Şık’ın konuşmasına tepki gösterenlerin içinde AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de bulunuyordu. Milletvekili Şahin Tin, milletin kürsüsünde millete ihanetin yerinin olmadığını,  her nerede olursa olsun ya da kim olursa olsun buna yeltenenlerin Türk Bayrağı gibi karşılarında olduklarının bilinmesi gerektiğini ifade etti.

 

Ahmet Şık’ın “Ahlaksızlığınızı, yeterli gelmediğini biliyor olsanız da, yüzsüzlükle sıvıyorsunuz” ifadelerinden sonra Meclis Başkan Vekili Mustafa Şentop, mikrofonu kapattı. AK Partili Şahin Tin, Şık’a adam gibi konuşması gerektiğini, böyle konuşamayacağını belirtti  HDP’li Şık’a tepkisini gösterdi. Milletvekillerinden bazılarının kürsüye doğru yürümesi üzerine birleşime ara verildi.

 

AHLAK DIŞI SÖZLERE SESSİZ KALAMAYIZ

 

Gerginlik ve Şık’ın konuşması ile alakalı açıklamada bulunan Milletvekili Şahin Tin, Meclis Genel Kurulu’nda kanun görüşmeleri sürerken dün gece Meclis adabına ve ahlakına uymayan yakışıksız bir tablo ile karşı karşıya kaldıklarını, gündem ile uzaktan yakından alakası olmayan, yalnızca hakaret üstüne örülmüş satırları okumaya çalışan bir Milletvekilinin kürsüde eline verilen her yönü ile provokasyon kokan bir metni okuyabilmenin gayreti içinde olduğunu, sözleri, hakaret, maaş aldığı devlete ve ayak bastığı topraklara ihanet içeren bu ahlak dışı konuşmasına asla sessiz kalamayacaklarını,  kendilerinin de milletin kendilerine verdiği yetkiye dayanıp millete ihanet içinde olan sözlerin sahibine gerekli cevabı verdiklerini, susmasını ve adabına uygun konuşmasını telkin ettiklerini, konuşma adabını dahi bilmeyen bir Milletvekilinin terör sevici sözlerinin, milletin kabul edeceği laflar olmadığını, ihanete şemsiye tutan, teröre kucak açan her kim olursa olsun ve nerede olursa olsun Türk Bayrağı gibi karşılarında dimdik duracaklarını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.