Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik Kitaplarını İmzaladı

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik Kitaplarını İmzaladı

Başkan Mustafa Şevik, 1. Acıpayam Kitap Günleri’nde kitapseverlerle buluştu. “Dünyayı sarsan Salgınlar” ,“Dokumanın Başkenti Buldan” kitapları ile 3.kitabı “İdealist Cumhuriyet Hekimi Dr. Behçet Uz” adlı eserlerini okurları için imzaladı.

A+A-

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Acıpayam Belediyesi ile Türk Ocakları Denizli Şubesi’nin ilk kez düzenlediği Acıpayam Kitap Günleri’nde kitapseverlerle buluştu. Çok sayıda yazarın okuyucuyla buluştuğu Acıpayam Kitap Günleri’nde kitaplarını imzalayan Başkan Şevik, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Başkan Yardımcısı Hüseyin Erdem, Kitap Günlerine katılan yazarlar ve ziyaretçilerle sohbet edip, fotoğraf çekti.

ÖĞRENCİLERİN YOĞUN İLGİSİ

Acıpayam Kitap Günleri etkinliğini ziyaret eden lise öğrencileri Belediye Başkanı Yazar Mustafa Şevik’in standına akın etti. Lise öğrencileriyle tek tek yakından ilgilenen ve kitaplarını imzalayan Başkan Şevik, “Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmamız gerek. Bu onlar için bir adım olacaktır. Öğrencilerimizin ilgisi beni de çok mutlu etti” dedi.

2020 yılında yaşanan pandemi sürecini değerlendirerek “ Dünyayı sarsan Salgınlar” başlıklı derleme kitabı ve Buldan’ın geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan dokuma kültürünü kaleme aldığı “Dokumanın Başkenti Buldan” kitapları bulunan Başkan Şevik’in 3. Kitabı “İdealist Bir Cumhuriyet Hekimi Dr. Behçet Uz” çıktı. Başkan Şevik, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşundan itibaren efsane belediye başkanı olarak ünlenen Dr. Behçet Uz’u kaleme aldığı kitabında, Buldan’da başlayan hayatının, İzmir ve Ankara üçgeninde devam eden siyasi serüveni ilk kez Buldan ile ilişkili olarak ele alıyor.

Başkan Şevik kitabında, Dr. Behçet Uz’un İzmir Belediye Başkanlığı ile başlayan siyasal yaşamının arka planını, Osmanlı’nın son döneminde yapılan belediye düzenlemelerini, İttihat Terakki, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşını içeren tarihsel süreci gözler önüne seriyor.

Dr. Behçet Uz’u kitaplaştırarak vefa örneği sergileyen Başkan Şevik, “İdealist Bir Cumhuriyet Hekimi Dr. Behçet Uz” adlı son kitabında, Buldan’a hizmet etmiş, iz bırakmış değerlerinden Dr. Behçet Uz’u bilinen ve bilinmeyen yönleriyle kaleme alarak gelecek kuşaklara aktarmak istediğini vurguladı.

Buldan’ın yakın tarihinde ünü ve hizmetleri ilçe dışına taşmış, adı beynelmilel arenada hayırla yâd edilmeyi hak eden önemli isimlerin olduğunu belirten Başkan Şevik, “Bu simalar, iktisadiyat, siyaset, idare ve askerlik alanında gelecek zamanlarda da unutulmayacak görev ve hizmetlere imza atmışlardır. Okuyacağınız risaleye konu olan hayatıyla Dr. Behçet Uz işte bu tarife uyan müstesna şahsiyetler içinde, son asırda belki de en çok tanınan hemşehrimizdir” dedi.

Kitabında, Dr. Behçet Uz’un, 93 yıllık hayatını, eski çağları terk edip gelmiş modern zaman şövalyeleri gibi iyi ve faydalı biri olabilmek için kahramanca savaşarak sürdürdüğünü dikkat çeken Şevik, “Kitapta, Behçet Uz’u tanıyan, yakın dost ve akrabalarıyla röportajlarım da var. Buldan İzmir Ankara üçgeninde asırlık bir ömrü araştırmak, yazmak benim için bir onur” diye konuştu.

Yazar kitabında Behçet Uz’un Buldan’da geçen yılları, öğrencilik ve hekimlik dönemi, İzmir Belediye Başkanlığı dönemi, muhtelif hükümetlerde 15 yıla yayılan bakanlık serüveni ve siyasi hayatının bilinmeyen yönlerini anlatıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.