Buldan İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Buldan İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Buldan Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğine katılan çok sayıda vatandaş, hep birlikte oruç açtı.

A+A-

Başkan Şevik’in canlı yayın konuğu olduğu Bengü Türk TV’de Ramazan’a özel yayınlanan “İftara Doğru”  ile   “Sahura Doğru”  programları, BELKÜM’de gerçekleştirildi.

Buldan Belediyesi Düğün Salonu’nda verilen iftar yemeğine, MHP İl Başkanı Yusuf Garip, Pamukkale İlçe Başkanı Mehmet Ali yılmaz, Buldan İlçe Başkanı Ahmet Özeşmen, Buldan AK Parti İlçe Başkanı Naci Çomuk, Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in eşi Bahija Şevik,  belediye meclis üyeleri, MHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

CANAVAR DÜDÜĞÜ İLE ORUÇ AÇTILAR

Buldan’da ramazan ayında iftar ve sahur vakitlerinde top atışı yerine, halk arasında 'canavar düdüğü' olarak bilinen 80 yıllık siren çalınıyor. Buldan Belediyesi’nin iftar yemeğine katılan misafirler de canavar düdüğünün çalınmasıyla oruçları açtı.

Buldan’da 1940’lı yıllarda top atışı sırasında yaşan elim kazada bir zabıta amirinin şehit olması nedeniyle iftar ve sahur vakitleri, eski Belediye Başkanları'ndan Talat Tarakçı'nın İzmir'den getirttiği halk arasında 'canavar düdüğü' denilen siren ile duyurulur.

BAŞKAN ŞEVİK, İFTARA DOĞRU PROGRAMINA KONUK OLDU

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Bengü Türk Tv'de,  Ramazan ayına özel olarak hazırlanan “Sevban Durmaz'la İftara Doğru” Programı’nın konuğu oldu.  İlçe Müftüsü Yasin Sadettin Yıldız ile Çarşı Camisi İmam Hatibi Mücahit Öz’ün Ramazan sohbetlerinin de yer aldığı programda sunucu Sevban Durmaz’ın sorularını yanıtlayan Başkan Şevik, üç yıl içerisinde gerçekleştirilen projelerini ve çalışmalarını anlattı.

Sunucu Sevban Durmaz’ın  “Buldan bezinin Şile bezi olarak anılmasıyla ilgili ne diyeceksiniz?” sorusuna ise Başkan Şevik, “Evet doğru, Türkiye'nin daha çok 'Şile Bezi' adıyla tanıdığı çok bükümlü pamuk iplikten dokunan kumaş ilçemizde üretiliyor. Yüzyıllardır el tezgâhlarında dokunan Buldan’ın Hoşgör bezine Şile Bezi olarak coğrafi işaret belgesi almışlar. Onlar kabullenmişler. İsim onlara ait, kumaşı, dokuması bize ait. Çok yüksünmüyorum. Neticede o bir değerdir. Hiçbir değer özünden kaybetmez. Ben bu konuda Şile halkına, Buldan bezini orada da yaşattıkları için saygılarımı, sevgilerimi, takdirlerimi sunuyorum” diye yanıt verdi.

BULDAN’A ÖZEL “SAHUR” PROGRAMI

Yine her gece saat 03.30-05.00’de Ramazana özel yayınlanan “Sahura Doğru” programda Buldan’ın tarihi, kültürel zenginlikleriyle, doğal güzelliklerini paylaşan Başkan Şevik, “Belediye olarak ilçe turizmini geliştirmeye yönelik yatırımlara ağırlık veriyoruz. Çok değil önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde ilçemiz tarih, kültür ve doğa turizminin merkezi haline gelecek” dedi. Başkan Şevik, gençlere yönelik yatırımlara ağırlık verdiklerini açıkladığı programda,  ilçe gençleri ve çocukları kötü alışkanlıktan korumak, spora yönlendirmek, okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla çok sayıda spor ve gençlik projelerini hayata geçirdiklerini vurguladı.  Başkan Şevik, İnşaatı tamamlanan Kitap Kafe ve Kitap Büfe’nin en kısa zamanda hizmete gireceğinin altını çizerek, 10 bin seçkin kitabı ilçe gençleriyle buluşturacak olmanın heyecanını yaşadığı söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.