Buldan Turizmde Cazibe Merkezi

Buldan Turizmde Cazibe Merkezi

Buldan’ın, zengin tarihi dokusu, geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan dokuma kültürü, kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken evleri ve yeşil doğasıyla turizmde cazibe merkezi haline geldiğini ve her geçen yıl ziyaretçi sayısının arttığını kaydeden Belediy

A+A-

Ulaşım, üstyapı, sosyal tesis spor ve tarım alanında birçok yatırımı hayata geçiren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, turizm yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Buldan’ın zengin tarihi dokusu, dokuma kültürü, kendine özgü mimarisiyle dikkat çeken cumbalı ve gerdanlıklı bacalı evleri ile çok sayıda endemik bitki türüne ve kuş türlerine ev sahipliği yapan Süleymanlı Yayla Gölü’yle turizmde cazibe merkezi haline geldiğini söyleyen Başkan Şevik, İlçenin daha fazla turist çekmesi ve gelen turistlerin daha fazla vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

TARİHİ YAPILAR TURİZME KAZANDIRILIYOR Buldan Belediyesi, ilçe genelinde 300’ün üzerinde tescilli yapılar arasında bulunan evleri restore ederek konuk evi, kültür evi, dokuma müzesi olarak turizme kazandırmaya devam ediyor. Belediye tarafından gerçekleştirilen restorasyon ve sokak sağlıklaştırması çalışmalarıyla Buldan’ın, bugün yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olduğunu söyleyen Başkan Şevik, “Bugün, Pamukkale’ye, Karahayıt’a, Laodikya’ya gelen turistler, Tripolis ve Buldan’ı uğramadan Denizli’den ayrılmıyor. Pandemi süreciyle birlikte turizm artık daha çok yerelde yapılmaya başlandı. Bu doğrultuda, farklı kültürleri tanımak ve doğal güzellikleri görmek isteyen insanların tercihlerinden biri Buldan oluyor. Buldan turizmde cazibe merkezi haline geldi. Belediye olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğiniz sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla hem ilçe ekonomisine hem de bölge ekonomisine katkı sunduk. Bizim amacımız yerli ve yabancı misafirlerimizin ilçemizde daha fazla vakit geçirmeleri, hatta konaklamalarını sağlamak. Bu alanda restore edilen Talat Tarakçı Konağı ile Dr. Behçet Uz Evi’ni konuk evi olarak ilçe turizminin hizmetine sunduk” dedi.

Zehrenti Evi (Mavi Ev) ile İşçioğlu evlerinin de restorasyon projelerinin hazır olduğunu belirten Başkan Şevik, iki konağında turizme kazandırılacağını açıkladı.

ÖRNEK PROJELERİ HAYATA GEÇİRDİK

Turizm yatırımlarını 2007 yılında ilk başkanlık döneminde start verdiklerini hatırlatan Başkan Şevik, “İlk restorasyon örneklerimizden olan eski hükümet konağı ve eski cezaevi projemiz, hem ilçemizdeki sivil restorasyon çalışmalarına hem bölgedeki restorasyon çalışmalarına örnek oldu. Buldan Belediyesi olarak ilkleri gerçekleştirmiş olmaktan mutluyuz. 2007-2014, 2019’dan günümüze çok sayıda eseri turizme kazandırdık. Eski hükümet konağı, eski cezaevi, Beyler Konağı, Dr. Behçet Uz Konağı, Taş Ev restorasyon çalışmalarımız ile birlikte tescilli 32 sokağımızdan 6’sında sağlıklaştırma ve restorasyon uygulaması gerçekleştirdik” dedi.

KÜLTÜR RİNGİ OLUŞTURDUK

Buldan’a gelen yerli ve yabancı misafirlerinin takip edeceği Kültür Ringi’nin önemli bir bölümünü tamamladıklarını belirten Başkan Şevik, “Misafirlerimiz, Çarşı Sokaktan başlayacakları Kültür Turunu, Türkmenoğlu, Semerci, Fetçiler, Dokuma Pazarı, Beyler sokaklarından devam edecek. Kültür Turu

kapsamında Tarakçı ile Terziler Kaşı sokaklarımızın sağlıklaştırma ve restorasyon projesi hazır. İhale aşamasında. İki sokağımızın da restore edilmesiyle birlikte Kültür Ringi tamamlanmış olacak. böylelikle ilçemize gelen misafirlerimiz Buldan’ın kültürünü, tarihi tanıma imkanı bulacak” diye konuştu.

KRAL YOLU YENİDEN CANLANIYOR Pamukkale (Hierapolis) – Laodikya-Tripolis-Buldan-Süleymanlı Yayla gölünü içine alan Kral Yolu hattını yeniden canlandırmak amacıyla çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Şevik, “Kral Yolu’nu canlandırmak amacıyla en önemli çalışmalarımız arasında belediye olarak Tripolis kazılarına destek vermemiz. Kazıların hızlandırılması ve yer altındaki tarihin bir an önce gün yüzüne çıkartılarak turizme kazandırması için desteklerimiz devam edecek. Ayrıca, Tripolis sınırları içerisinde bulunan ve işgal döneminde Yunan karargahı olarak kullanılan bölgede kazı çalışması yaptık. Önemli bulgulara rastlanan bölgede kazılar devam edecek. Tripolis ve Laodikya’ya gelen yerli ve yabancı misafirlerimiz Kral Yolu’nu izleyerek Tripolis’i ziyaret edip Buldan’a geliyor. İlçemizin tarihi ve kültürel değerlerini gezen misafirlerimiz Süleymanlı Yayla Gölü’nü görmeden ayrılmıyor. Bugün geldiğimiz nokta bizleri sevindiriyor” dedi.

EMİR SULTAN TÜRBESİ RESTORE EDİLECEK

Buldan Belediyesi’nin Kral Yolu güzergahında ikinci önemli çalışması ise Yenicekent Mahallesinde bulunan ve Selçuklu Komutanlarından olduğu tahmin edilen Emir Sultan Türbesi’nin çevresin gerçekleştirdiği arkeolojik kazı çalışması. Buldan Belediyesi’nin Denizli Müze Müdürlüğü’nün kontrollüğünde gerçekleştirdiği arkeolojik kazılarda 30 adet Müslüman mezarı gün yüzene çıkartıldı. Başkan Şevik, Türbe’nin restorasyon projesinin hazırlandığını ve en kısa zamanda restorasyon çalışmalarına başlanacağının müjdesini verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.