Bunlar da Polonyalı Efeler

Bunlar da Polonyalı Efeler

PAMUKKALE Üniversitesi ve Polonya'daki Silesian Teknik Üniversitesi ile yapılan ikili işbirliği protokolü kapsamında Mühendislik Fakültesi'nde öğrenim gören 57 öğrenciye sertifika verildi.

A+A-

Bir aylık eğitim sırasında zeybek öğrenen Polonyalı öğrenciler, sertifika töreninde efe kıyafetleri giyip zeybek oynadı. 

Pamukkale Üniversitesi ile Polonya'daki Silesian Teknik Üniversitesi arasındaki ikili işbirliği kapsamında 57 öğrenci Denizli'ye gelerek Mühendislik Fakültesi'nde bir ay eğitim gördü. Polonyalı öğrenciler Türkçe ve halk oyunları gibi eğitimlerin yanı sıra Dalyan, Laodikya, Pamukkale gibi farklı yerleri de gezdi ve fabrika ziyaretleri yaptı.


Eğitimlerini tamamlayan 57 öğrenci için Kınıklı Kampüs Amfi Tiyatrosu'nda sertifika töreni düzenlendi. Sertifika töreninde konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, Pamukkale Üniversitesi'nde bir ilki gerçekleştirdiklerini, böyle kalabalık bir öğrenci grubuna kapsamlı bir eğitim sağlayarak üniversitenin hem teknik alan hem de uluslararası ilişkilerdeki yetkinliğini ve kapasitesini ispatladıklarını söyledi. Programa katkı koyanlar ve Silesian Teknik Üniversitesi'nden Marzena Kraszewska tarafından Polonyalı öğrencilere sertifika verildi. Daha sonra eğitimleri sırasında zeybek öğrenen Polonyalı öğrenciler efe kıyafetleriyle sahneye çıkıp zeybek oynadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.