Büyük Heyecana 2 Gün Kaldı

Büyük Heyecana 2 Gün Kaldı

Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan 2.Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları ile Denizli coşacak.

A+A-

Bu büyük etkinlik, 4 Mayıs’ta ünlü isimlerin katılımda bulunacağı meşaleli kortej yürüyüşü ve Sinan Akçıl’ın şarkıları ile başlayacak, 6 Mayıs Pazar akşamı Murat Dalkılıç konseri ile sona erecek. Yerli ve yabancı binlerce sporcunun Denizli’de olacağını ifade eden Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Pamukkale’nin ismini dünyaya duyurmak için bu etkinliğin çok önemli olduğunu ve tüm vatandaşları 3 gün devam edecek olan spor bayramına beklediğini dile getirdi.

 

İlk defa geçtiğimiz sene 29 Ekim Cumhuriyet bayramında yapılan ve bu defa “2.Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları” ismi ile yapılan organizasyon için artık geri sayım başladı. Yalnızca il bazında değil, tüm ülkede ses getiren projeler yapan Pamukkale Belediyesi, dev organizasyonun 2.sine de hazır. Geçen sene yerel ve ulusal basında Pamukkale’nin ve Denizli’nin ismini dünyaya duyuran dev organizasyon Pamukkale Spor Oyunları, bu sene daha da kapsamlı ve heyecanlı içeriğiyle başlıyor. Pamukkale Belediyesi tarafından yapılan Pamukkale Spor Oyunları 4-5-6 Mayıs tarihlerinde olacak.

 

SPOR OYUNLARI DOPDOLU İÇERİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Daha 2. Senesinde uluslararası boyutlara taşınan Pamukkale Spor Oyunları, Pamukkale Belediyesi’nin ilçenin tanıtımı bakımından büyük öneme sahip.  25 Nisan tarihinde ünlü isimlerin de katılımıyla lansmanı yapılan 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları, 4 Mayıs 2018 Cuma günü saat 19.30’da KYK Kavşağı’ndan başlayan meşaleli kortej yürüyüşü ile start alacak. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Kongre Kültür Merkezi’nde sonlanacak olan yürüyüşe meşaleler ve dev Türk Bayrağı damgasını vuracak.

 

Kortejden sonra, PAÜ Açık Tenis Kortları’nın olduğu tören alanında ünlü isimlerin katılımı ile "Sporda Yerel Yönetimlerin Rolü" adında bir panel yapılacak. Panele, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile beraber tanınmış spor spikeri Ersin Düzen, sunucu Merve Toy, basketbol maçları anlatımı ile tanınan sunucu, spor yazarı Murat Murathanoğlu, Milli Karateci Enes Erkan, sunucu Seval Çöpür, Milli Eskrimci Fatma Zehra Köse, Ampute A Milli Futbol Takımı yıldız isimlerinden Barış Telli ve Denizlili başarılı sporculardan Milli atlet Alperen Acet ile Türkiye Şampiyonu atlet Miray Akbulut katılımda bulunacak. Panelden sonra, saat 20.30’da ünlü şarkıcı Sinan Akçıl, sevenleri ile buluşacak.

 

5-6 MAYIS’TA SPOR ŞENLİĞİ YAŞANACAK

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 2.si yapılan Pamukkale Spor Oyunları’na bu sene yepyeni dalların ilave edildiğini ifade ederek, geçtiğimiz sene olan Taekwondo, masa tenisi, 3x3 basketbol turnuvalarının yanında bu sene Çim hokeyi turnuvasının da yapılacağını belirtti. Başkan Gürlesin, 5-6 Mayıs Cumartesi-Pazar saat 10 ila 18 saatleri arasında PAÜ Spor Salonu, PAÜ Çadır Spor Salonu ve KYK Çim Saha’sında yapılacak olan turnuva karşılaşmalarının neticesinde dereceye girenlere ödüllerinin verileceğini vurguladı. Başkan Gürlesin, 5 Mayıs 2018 Cumartesi günü saat 20.00’de PAÜ Halı Saha’sında, Pamukkale Belediyesi olarak 7.’sini yaptıkları futbol Şöleni’nin finalini de yapacaklarını kaydederek, Pamukkale Belediyesi olarak geleneksel hale getirdikleri Pamukkale Halı Saha Turnuvası’nın finalini de spor oyunları içine almak istediklerini, mahalleler arası kaynaşmanın sağlanması, gençlerin belediye tarafından ilçede yaptırılan halı sahaları daha aktif kullanmalarını sağlamak için yapılan 7.Futbol Halı Saha Turnuvasının finalinin coşkusunu, spor oyunları coşkusuna dahil etmek istediklerini dile getirdi.

 

FİNALDE MURAT DALKILIŞ KONSERİ VAR

2.Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları 6 Mayıs 2018 Pazar günkü tüm coşkusu, bölgenin turizm noktası olan Pamukkale Travertenlerinin altında Naturel Park diye de bilinen Kocaçukur’da yapacak. Denizli Halkı’nın tüm etkinliklere rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi için, belirli yerlerden ücretsiz otobüs seferleri yapılacak. Pazar günkü oyunlar saat 10.00’da uluslararası platformda yarışmacılarında katıldığı 21 km’lik yarı maraton ile başlayacak. Ok Atışları, Bisiklet Turu, Yamaç paraşütü- yelken kanat gösterisi, balon gösterisi ve sosyal etkinlik programları ile gün boyunca devam edecek spor oyunları bitiminde meşhur şarkıcı Murat Dalkılıç sahneye çıkacak.

 

HALK KOŞUSU’NA DAVETLİSİNİZ

Pazar günü saat 13.00’te Pamukkale Naturel Park’tan başlayan Halk Koşusu’na tüm vatandaşları çağıran Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 3 gün sürecek olan tüm etkinliklere her yaştan herkesin ilgilendiği spor branşları ile dopdolu olduğunu, kendisinin tüm vatandaşları etkinliklere davet ettiğini, Bilhassa, 1,8 km’lik mesafede Pamukkale Natural Park’tan başlayıp yine Natural Park’ta bitecek olan Halk Koşusuna 7’den 70’e tüm vatandaşları beklediğiniz. ‘Sağlıklı yaşam için spor şart’ prensibi ile yapılacak olan halk koşusunda tüm katılımcılara etkinlik anısına anı tişörtü hediye edeceklerini, şehir merkezinden gün boyunca ücretsiz servisler kaldıracağını halk koşusuna olmak üzere, tüm etkinliklere halkın davetli olduğunu ifade etti.

 

Ayrıca 2. Uluslararası Pamukkale Spor Oyunları ile alakalı tüm ayrıntılara ve programa www.pamukkalesporoyunlari.com adresinden ulaşılabilirsiniz.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.