Çabalar Boşa Çıkmadı

Çabalar Boşa Çıkmadı

Çal’da kapatılmış olan askerlik şubesinin bahçesine hayırsever Hasan Erdoğan’ın da desteği ile Çal Belediyesi tarafından Huzurevi yapıldı.

A+A-

Huzurevinin inşaatı bir seneden beri bitmesine rağmen, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bir türlü hizmete açmamıştı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, Kaymakam Yusuf Durani Dinç’in girişimleri sonucunda Çal Huzurevi sonunda hizmet vermeye başlayacak.

Denizli Huzurevi Müdürü Osman Başol, Çal Huzurevi Müdürlüğü’ne getirildi. Belediye Başkanı Akcan, huzurevinin Haziran ayı içinde açılarak hizmete gireceği müjdesini verdi. Akcan, bakıma muhtaç ve yalnız yaşayan yaşlıların Haziran ayından sonra huzurevinde kalabileceğini, huzurevinde ilk etapta 40 yaşlının kalabileceğini dile getirdi.

HUZUREVİ İÇİN KURS ALDILAR

Bu arada, huzurevinde çalışma talebi olan 45 kişi de Çal Halk Eğitim Merkezi’nin açmış olduğu ve 305 saat süren “Özbakım Destek Elemanı Eğitimi” kursunu tamamladılar. 35’i bayan 10’u erkek olmak üzere 45 kursiyer için Çal Anadolu Lisesi’nde sertifika dağıtım töreni yapıldı.

Kaymakam, Çal Huzurevi’ne kursiyerlerin tamamını işe almanın mümkün olmadığını ama çalışanların kursiyerlerden olacağını, Huzurevi’ne işe giremeyenler de başka kurumlar ya da özel hastanelerde çalışma olanağı bulacağını belirtti.

Ayrıca, Çal Belediyesi kursiyerlere hediye paketi sundu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.