Çal 23 Mayıs'da Farklı Bir Akşam Yaşıyacak

Çal 23 Mayıs'da Farklı Bir Akşam Yaşıyacak

Çal belediyesi bir sanat etkinliğine daha imza atıyor. “Çal 1. Türkü ve Şiir Akşamı” 23-Mayıs-2015 Cumartesi günü saat: 20.30’da gerçekleştirilecek.

A+A-

 Çal belediyesi bir sanat etkinliğine daha imza atıyor. “Çal 1. Türkü ve Şiir Akşamı”  23-Mayıs-2015 Cumartesi günü saat: 20.30’da gerçekleştirilecek.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) Genel başkanı Abdülkadir Uslu, Çal belediyesi ile gerçekleştirecekleri etkinlikle ilgili bilgiler verdi.

Uslu, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın kültürel ve sanatsal değerlere önem veren bir belediye başkanı olduğunu belirterek; “ YAZ-AR-BİR yönetimi olarak ziyaret ettiğimiz Çal belediye başkanı Fethi Akcan bey ile projelerimizi ve yerel yönetim hizmetleri ile ilgili düşüncelerimizi paylaştık. Projelerimizden biri olan “Türkü ve Şiir Akşamı”nı öncelikle gerçekleştirelim dedi. Bunun üzerine çalışmalara başladık. İnşallah 23 Mayıs Cumartesi akşamı, Çallı hemşerilerimize; bir türkü ve şiir akşamı yaşatacağız.”dedi.

Özellikle şehir merkezi dışında etkinlikler düzenlediklerini belirten Abdülkadir Uslu; “Kırsal kesimdeki vatandaşlarımızın sanat ve kültürel etkinliklerle tanışması, sanatçı, yazar, çizer, şair arkadaşlarımızın da oradaki vatandaşlarımız ile kısa bir süreliğine de olsa  aynı havayı solumalarını, aynı ortamı paylaşmalarını istiyoruz.”dedi.

“Çal 1. Türkü ve Şiir Akşamı”nda programı Reyhan Pervanlar Karaalp ve Sadık Dağdeviren yaparken; sanatçılar; Ozan Nihat , Hurşit Türkay, Hasan Arzuman ve Aşık Lüzumsuz (Sadık Dağdeviren) Şarkıları, Türküleri, söyleşileri ile sahne alacak.

Gecede kendi şiirlerini okuyacak olan şairler de şu isimlerden oluşuyor: Abdullah Aksoy, Adem Çoban, Ahmet Sarı, Ali Tuluk, Aysel  Menteş, E. Serdar Gedizlioğlu, Faruk Gülhan, Hüsamettin Tat, İbrahim Çamalan, İsmail Gökçe, Kadir Yatağan, Melahat Kuzu, Meral Gökkaya, Muhammet Kahraman, Mustafa Demirci, Ramazan Efe, Reyhan Pervanlar Karaalp, Safiye Samyeli.

Çal belediyesi ile Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin gerçekleştireceği etkinliğe tüm sanatseverler, şiir ve türkü dostları davet edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.