Çal Belediye Başkanı Akcan: İhtiyacımız Var

Çal Belediye Başkanı Akcan: İhtiyacımız Var

Denizli Valisi Hasan Karahan, Çal ilçesini ziyarette bulundu.

A+A-

Bazı kamu kurumlarını ziyaret eden Vali Karahan Kaymakam Selin Sarı ve Belediye Başkanı Fethi Akcan ile görüştü. Kaymakam Sarı, “Yanan tarihi Gazi İlkokulu Çal’ın namus meselesi oldu, bir an önce restorasyon çalışması yapılmalı. Hastanemize uzman doktor atanmalı” derken, Başkan Akcan ise, “Kısık Kanyonu’ndaki çalışmalarımıza devletimizin destek vermesini bekliyoruz” diye konuştu. Vali Karahan iki konunun da takipçisi olacağının sözünü verdi, korona ile mücadelede başarılı bir sınav veren Çal’ı kutladı.

Vali Hasan Karahan ilk önce Kaymakam Selin Sarı’yı, ardından da Başkan Fethi Akcan’ı makamlarında ziyaret etti. Karahan ve beraberindekiler sırasıyla Çal Belediyesi’nin Maske Dikim Atölyesi, Çal Devlet Hastanesi ve Huzurevi’ni ziyaret ettiler.

Vali Karahan, korona salgını ile mücadelede başarılı bir sınav veren Çal’ı kutladı, “Gerek belediyemiz gerek kaymakamlık koordinesinde Çal’da çok başarılı bir çalışma uygulandı. Çal Belediyesi, maske dikim atölyesi açıp günde 1000’nin üzerinde maske dikiyor. Dezenfektan çalışmaları kusursuz. Kaymakamlıkta devletin yapması gereken her şeyi yaptı. Çal’ı kutluyorum” dedi.

BAŞKAN KANYONA DESTEK İSTEDİ

Çal Pazarı’nın birinci etabını yıkıp inşaatı bitirmek üzere olduklarını, Selcen ve Hançalar’da Pazar yeri yapımının başladığını söyleyen Başkan Fethi Akcan, “Çal’ı turizme kazandıracak olan Kısık Kanyonu’nda çalışmalarımız devam ediyor. Belediye kendi olanaklarıyla buraya yürüyüş yolu yapıyor. Devletimizin desteğine ihtiyacımız var. Yakın zamanda Selcen’de butik otel ve yüzme havuzu yapacağız. Temel atma için gün saymaya başladık. Ödenekler, projeler tamamlandı. Kanyon ile butik otel Çal’ın turizme açılan penceresi olacak” diye konuştu.

GAZİ OKULU BİZİM NAMUSUNUZ

Kaymakam Selin Sarı ise, yanan tarihi Gazi İlkokulu’nun Çal’ın namus meselesi olduğunu kaydederek, okulun bir an önce restorasyon edilmesi gerektiğini kaydetti. Sarı, “Ayrıca Çal Devlet Hastanesi’nin uzman hekim sorunu var. Çal’a doktor atanmasını istiyoruz” dedi.

Vali Karahan, taleplerin yerine getirilmesi için çaba sarf edeceğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.