Çal Belediyesi 8 Mart Yılın Kadını'nı Seçti

Çal Belediyesi 8 Mart Yılın Kadını'nı Seçti

Denizli’nin Çal İlçesinde bu yıl belediye tarafından yılın kadını seçildi.

A+A-

Çal Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle Süller Mahallesi’nde yaşayan 47 yaşındaki Gülsüm Erkuş’u yılın kadını seçti. Gülsüm Erkuş plaketini ve çeyrek altınını Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın elinden aldı.

Amerika’da 1857 yılında 40 bin kadın işçinin çalışma koşullarını protesto etmek istemesi nedeniyle 129 işçi hayatını kaybetti. Kopenhag'da 1910 yılında toplanan Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansı'nda 8 Mart, Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak belirlendi ve o gün bugündür 8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Kadınlar Günü ilan edildi.

Dünya’nın en değerli varlıkları olan kadınları unutmayan Çal Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Çal merkez başta olmak üzere 34 mahallede zabıta ekipleri karanfil dağıttı. Karanfil dağıtım etkinliğine katılan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Süller Mahallesi’nde seçilen yılın kadını Gülsüm Erkuş’a plaketini ve çeyrek altınını takdim etti. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “22 yıl önce eşini kaybeden ve üç çocuğuna tarlalara bağlara yevmiyeye giderek geçindiren gülsüm ablamızı Çal’da yılın kadını seçtik. Üç çocuğuna bakarak onları büyüten Gülsüm ablaya bu fedakar davranışından ötürü tebrik ediyorum. Eli öpülesi bir kadın. Yaşadıkları takdiri ilahi. Karşısına çıkan tüm zorluklara rağmen karşımda çok güçlü bir kadın var. Ben kendisine ve çocuklarına uzun ve sağlıklı günler temenni ediyorum” dedi.

Çal İlçesi’nde yılın kadını seçilen Gülsüm Erkuş, genç yaşta eşini kaybetmesine rağmen çocukları için ayakta kaldığını ve tüm mücadelesinin çocukları için olduğunu belirtti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.