Çal Belediyesi festivalleri iptal etti

Çal Belediyesi festivalleri iptal etti

Çal Belediyesi son dönemde artan terör olayları ve şehit cenazeleri nedeniyle “Sudan Koyun Geçirme” ve “Bağbozumu Kültür Festivali”ni iptal ettiğini duyurdu.

A+A-

Denizli'nin Çal ilçesinde 8 asırlık gelenek olan “Sudan Koyun Geçirme” ve “Bağbozumu Kültür Festivali” ülke genelinde yaşanan terör olayları ve şehitlere duyulan saygıdan dolayı iptal edildi.

 

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Çal dışında yaşayan hemşehrilerimizi bir araya getirmek, üzümümüzü tanıtmak için her yıl festival düzenliyoruz. İlçemizin tanıtımını yapmak için büyük hazırlıklar yaptık. 22-23 Ağustos tarihlerinde yapacak olduğumuz 8 asırlık sudan koyun geçirme yarışmamız ve 4-5-6 Eylül tarihlerinde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bağbozumu kültür festivalini ülkemizin milli birlik ve beraberliğini, bin yıllık kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin yapmış olduğu terör olaylarında şehit düşen asker polis ve vatandaşlarımıza olan hürmet ve saygımızdan dolayı iptal etme kararı aldık. 20 Temmuz’dan bugüne her gün ülkemiz PKK terörüne şehitler veriyor. Askerimiz ve polisimiz hunharca şehit edilirken eğlence yaparak festival yapmamız bize yakışmazdı. Bu nedenle festival programımızı tamamen değiştirdik. Bizlerin evlerimizde rahat uyumamızı, güvenlik içinde, huzur için yaşamamızı sağlayan ve Türk milletinin bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden kahraman askerlerimiz ve polislerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.