Çal Belediyesi’nden Bayram Hediyesi

Çal Belediyesi’nden Bayram Hediyesi

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, doğmuş olduğu Dağmarmara mahallesi civarlarındaki kaynak suyunu 30 sene sonra kepçe ile buldu.

A+A-

Çal Belediyesi, Dağmarmara civarındaki Soğuksu mevkisinde piknik alanı çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmaları yerinde incelemek için giden Başkan Fethi Akcan, çocukluğunda bu bölgede keçi otlattığını, hangi tarihte yapıldığı net olmayan ve şu an kullanılmayan taş çeşmenin sol yanından su çıktığını ifade etti. Çevre sakinleri, artık böyle bir suyun oradan çıkmadığını söyledi.


Bundan sonra çalışmakta olan kepçe operatörünü yanına çağıran Başkan Akcan, çeşmenin sol yanının kazılmasını söyledi. Toprak 70 cm kazıldı ve insan bileği kalınlığında bir doğal su şebekesinin olduğu görüldü.

AKCAN ÇOK MUTLU OLDU

Başkan Akcan, çocukluklarında ve gençliğe ilk adım attıkları senelerde içtikleri suyu bulmanın mutluluk verici olduğunu, su kaynağının yön değiştirdiğini ve yer altındaki bir çatlağa akmaya başladığının görüldüğünü, bu sebeple de yüzeye 30 senedir çıkamadığını, suyu bulduklarını, var olan kaynak suyuyla beraber piknik alanının su bakımından daha zengin hale geldiğini, 600 senelik çınar ağacının olduğu ve coğrafi konum itibari ile Karadeniz yaylalarını aratmayan, Dağmarmara-Gözler yolu üstünde Soğuksu mevkisine yapacakları piknik alanının bölge insanına bayram hediyesi olacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.