Çal’da Hafta Sonu Festival Rüzgarı Esecek

Çal’da Hafta Sonu Festival Rüzgarı Esecek

Denizli’nin Çal ilçesinde Belediye tarafından geleneksel olarak düzenlenen Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali, Kovid-19 nedeniyle geçen yıl yapılamamıştı.

A+A-

Çal Belediyesi, festivalin 24.’ncüsünü bu yıl düzenleyecek. Yarın (Cuma) başlayacak olan festival coşkusu Pazar günü gece saatlerinde sona erecek. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Tüm hemşehrilerimizi, dostlarımızı, yarenleri, sevdiklerimizi, sevenlerimizi festivalimize bekliyoruz” dedi.

Türkiye’nin önemli üzüm merkezlerinden olan Denizli’nin Çal İlçesi’nde üzüm bağlarında hasat süreci tüm hızıyla devam ederken, 10-12 Eylül 2021 tarihleri arasında 24’üncü Çal Bağbozumu Kültür ve Sanat Festivali yapılacak. Binlerce üretici, üç gün sürecek olan festivalde yılın yorgunluğunu ve stresini atacak.

FESTİVAL PROGRAMI

Festivalin ilk günü olan 10 Eylül Cuma Günü, Çal Belediyesi’nin geçtiğimiz günlerde düzenlediği fotoğraf yarışmasında dereceye giren 28 fotoğrafın yer aldığı sergi, saat 18.00’de Ressam İbrahim Çallı heykelinin olduğu yerde açılacak. Yine festival alanında Çal Kadın Kooperatifi’nin stantı gezilecek. Aynı gün akşam saat 20.00’de Gamze Abay, saat 22.00’de ise, Osman Öztunç konser verecek.

11  Eylül Cumartesi Günü, ilçe merkezinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve akşam saatlerinde Serkan Dumano ve Ankaralı Ayşe Dinçer konseri yapılacak. 12 Eylül Pazar Günü ise, en iyi üzüm üreticisi yarışmaları ve çeşitli etkinliklerin ardından Buray konseri düzenlenecek.

BAŞKANDAN DAVET VAR

Çal’da doğan, Çal’da oturan hemşehrileri başta olmak üzere tüm vatandaşları festivale beklediklerini söyleyen Çal  Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bağbozumu festivalinde üzüm üreticilerimiz yılın yorgunluğunu ve stresini atacak. Çal yöresinde oturan tüm hemşehrilerimizi, Denizli ve Denizli dışında oturan Çallılar’ı,dostları, yarenleri ve kısacası her vatandaşımızı festivalimize bekliyoruz” dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.