Çal'da Hıdırellez Coşkusu

Çal'da Hıdırellez Coşkusu

Denizli ilinin Çal ilçesinde geçen hafta sonu iki önemli etkinlik gerçekleştirildi.

A+A-

Çal’da etkinlikler bitmiyor. Türkmen Alevisi mahallesi olan Çal Çakırlar’da Hıdrellez, Akkent’te ise, Mırtlak etkinliği organize edildi. Belediye Başkanı Fethi Akcan, hoşgörü ve beraberce yaşama kültürünün gerçekleştirildiği ilçede birlik ve beraberliğin bir defa daha pekiştirildiği belirtildi.

Çal ilçesinde kazanlar Cuma akşamından yanmaya başladı. Akkent Mahallesi’nde ikamet eden Ahmet Hoca’nın türbesine giden binlerce vatandaş dualar okudular ve lokma döküldü. Semazen gösterileri ve ilahi dinletilerinden sonra, Cumartesi günü ise, Cirit yarışları gerçekleştirildi. 5 bin kişiye keşkek dağıtımı yapıldı. Belediye Başkanı Fethi Akcan’da elleri ile halka keşkek dağıttı. Akkent’te 600 senedir yapılan Mırtlak etkinliğinde Horasanlı Din Alimi olan Ahmet Hoca bir defa daha hatırlandı, birlik ve beraberlik pekiştirildi, senenin bereketli geçmesi için dua okundu.

ÇAL ÇAKIRLAR, BAYRAM YERİ GİBİYDİ

Çal Çakırlar’daysa, Hıdrellez kutlamaları Cumartesi gününden başladı, Pazar günü sonlandı. Hıdrellez sebebi ile 600 tavuk, 60 koyun ve 2 dana kesildi ve konuklara sunuldu. Denizli, İstanbul, İzmir, Manisa ve Ankara illerinden binlerce kişi Çal Çakırlar’a geldi. Gümülcü Türbesi ve Erenler Türbesi’nde dualar okundu. Sazlar çalındı, türküler söylendi ve Hıdrellez ismine yakışır biçimde kutlandı.

BAŞKAN AKCAN; “HOŞGÖRÜ, OLMAZSA OLMAZIMIZDIR”

Çal’da ikamet eden herkesi ve her görüşten insanı, “Aşnı sokağın çocukları” olarak gördüklerini ifade eden Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, her iki etkinliğe de katılımda bulundu. Çal Kaymakamı Yusuf Durani Dinç’te bu etkinliklerde halkın yanındaydı.

Başkan Fethi Akcan, Çal ilçesinde 2 gün hoşgörü rüzgarı estiğini, hoşgörü ve beraber yaşama kültürünün yaşandığı ilçede birlik ve beraberliğin bir defa daha pekiştirildiğini, hoşgörü ve beraber yaşama kültürüne toplumun çok ihtiyacı olduğunu, Çal’da kendilerinin bunu başardığını, inşallah tüm ülke çapında da başaracakları günlerin yakın olduğunu, hangi dil, ırk ve inanç olursa olsun, bu topraklar üstünde ikamet eden ve bu toprakları ‘Vatan’ gören herkesin kardeş olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.