Çal'da Kadınlar Günü'ne özel konser

Çal'da Kadınlar Günü'ne özel konser

Çal Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında Çal Kapalı Spor Salonu’nda Işıl Koç, Zekeriya Şakar ve Aysun Şakar’ın sahne aldığı bir konser düzenledi.

A+A-

Denizlili yerel sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel şarkılara ve türkülere eşlik eden Çallı kadınlar unutulmaz bir gece yaşadı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının hemen ardından Çal Anadolu Lisesi kız halk oyunları ekibi kaşık oyunu oynadı.İlk olarak sahneye ışıl koç çıktı.

Koç, söylediği hareketli şarkılarla kadınları coşturdu. Işıl Koç’un ardından sahneye çıkan Zekeriya Şakar ve eşi Aysun Şakar söyledikleri türkülerle hem kendileri eğlendi hem de kadınları eğlendirdi.  Konsere verilen 15’er dakikalık aralarda Çallı kadınlar yarıştırıldı.

Sarma sarma, örgü örme ve sandalye kapma yarışmalarında birinci gelen kadınlara temizlik malzemelerinin bulunduğu sepet hediye edildi. Çal Belediyesi’nin ikinci kez seçtiği yılın kadını ödülü bu yıl Kezban Gül’e layık görüldü. Hem çalışan hem de engelli bir çocuğuna bakmak zorunda olan Kezban gül plaketini ve hediyesini Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın elinden aldı. Başkan Akcan konuşmasına başlamadan Çallı kadınların önünde saygı ile eğildi.

Kendi hayatının da zorluklar içinde geçtiğini belirten Başkan Akcan, “benimde annem 24 yaşında üç çocuğuyla birlikte dul kalmış bir kadın. Bu sebeple yılın kadını Kezban ablamızın ve geçen yıl seçilen yılın kadınının halinden çok iyi anlıyorum. Aslında yılın kadını denildiğinde siyasetçi, sanatçı olan kadınlardan seçerler. Biz farklı anlayışla yılın kadınını seçiyoruz. Bu etkinliğe gelen tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.