Çal’da Kınalı Koçlar Şov Yaptı

Çal’da Kınalı Koçlar Şov Yaptı

Çal ilçesi’nin Aşağıseyit Mahallesi’nde 8 asırdan fazla süredir yapılagelen ve UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'nde yer alan 'Sudan Koyun Atlatma Yarışması ve Çoban Bayramı' geleneğinin bu yıl 845'incisi organize edildi.

A+A-

Etkinliğe 10 binden fazla vatandaşın katıldığı ifade edildi. Koyun yarışmasının yanında Köpek Güzellik Yarışması, konserler ve pek çok yerel etkinliğin de yapıldığı organizasyona katılımda bulunanlara teşekkürlerini sunan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Koyun Sudan Geçirme Yarışması’nın yalnızca Türkiye’de değil, dünya genelinde de tanınır hale geldiğini belirtti. Akcan, 8 yüzyıldır yapılan bu mühim gelenekle bölgeyi turizme açmak için çabaladıklarını, Karavan ve çadır turizminin başlamış olduğu Çal ilçesinde kültür turizminin de başlatılması için çabaladıklarını, bu sene etkinliğe az sayıda yabancı turistin geldiğini, gelecek senelerde yabancı turistlerin de katılımları ile de yoğunluk yaşanmasını beklediklerini, İspanya’da düzenlenmiş olan boğa güreşlerinden daha renkli olan Koyun Sudan Geçirme şenliğiyle Çal’ı dünyaya tanıttıklarını, 19 bin nüfuslu küçük ilçenin şarap sektöründe de tanınır hale gelmesi ve markalaşması için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

 “KÜLTÜR SAVAŞINI DA KAZANACAĞIZ”

Göreve gelmiş oldukları 2014’te Çal ilçesinde uyuşturucu madde kullanımının epey yaygın olduğunu ifade eden Başkan Akcan, uyuşturucuya karşı futbolla savaş başlattıklarını ve küçük bir ilçenin futbol takımının alt yapısında 185 futbolcunun olduğunu belirtti. Akcan, emniyet ve jandarma raporlarına göre Çal ilçesinde uyuşturucu madde kullanımı yüzde 80 azaldığını, gençleri uyuşturucu batağının pençesinden kurtarmak amacı ile çalıştıklarını ve başardıklarını, uyuşturucuya karşı savaşı kazandıklarını belirtti.

ÇAL BAĞBOZUMU FESTİVALİNE DAVET ETTİ

Başkan Akcan, 7 - 8 ve 9 Eylül tarihlerinde yapılacak olan 21.Geleneksel Bağbozumu ve Kültür Sanat Festivali’ne tüm vatandaşların davetli olduğunu belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.