Çal'da okuyacak öğrencilere belediye desteği

Çal'da okuyacak öğrencilere belediye desteği

Çal Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı Çal Meslek Yüksekokulu'nu tercih edecek öğrenciler için ulaşım, barınma ve burs desteği sağlayacak.

A+A-

Pamukkale Üniversitesi'ne bağlı Çal Meslek Yüksekokulu'nda bu yıl Organik Tarım Bölümü'ne ilave olarak 'Gıda Teknolojileri' ile 'Vergi Uygulamaları ve Muhasebe Bölümü' açıldı. Her bölüme 40 öğrenci olmak üzere toplam 120 öğrenci alınacak. Çal Belediyesi, tercih yapacak öğrencileri Çal Meslek Yüksekokulu'na yönlendirmek için hazırladığı destek paketini internet sitelerinden duyurdu, hazırlanan afiş sosyal medya aracılığıyla paylaşıldı.

BURS, YURT VE KİTAP DESTEĞİ

Destek paketiyle üç bölüme birinci sıradan yerleşen öğrencilere Çal Belediyesi tarafından dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Yine ilk tercih olarak bu bölümleri yazan öğrencilere Çal Belediyesi tarafından iki yıl boyunca her ay 100 lira burs verilecek, staj yapacakları yer konusunda destek sağlanacak. Her programa ilk üç sırada sırada yerleşen öğrencilere Çal ve Yöresi Yardımlaşma Derneği'nce 20 kitaptan oluşan kitap ve eğitim seti hediye edilecek. Çal Meslek Yüksekokulu'nu tercih eden öğrencilere belediyeye ait yurtta ücretsiz barınma olanağı sağlanacak, hafta sonlarında Denizli'ye gidecek öğrencilere yüzde 35 ulaşım indirimi uygulanacak. Ayrıca, Pamukkale Üniversitesi'nin merkez kampüsündeki sosyal ve kültürel etkinliklere ulaşım hizmeti sağlanacak.

MHP'li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal Meslek Yüksekokulu'nun altı yıldan bu yana eğitim verdiğini, tek olan program sayısının bu yıl üçe çıkarıldığını belirterek, "İlçemiz, eğitim seviyesi yüksek bir ilçe. Çal Meslek Yüksekokulu'nu istediğimiz noktaya getirmek, öğrenci sayısını artırmak, öğrencilerin ilgisini çekmek, öğrencilerle halkın kaynaşmasını sağlamak amacıyla belediye olarak harekete geçtik. Kaymakamlık, Çal Meslek Yüksekokulu ve diğer kurumlarla işbirliği yapıyoruz. Tercih yapacak öğrencilerin ilgisini çekmek için bazı kolaylıklar sağlayacağız. Öğrencilerimizin yemek ihtiyacını karşılamak için de girişimlerimiz var. Üniversite hayatına atılacak öğrencilere Çal Meslek Yüksekokulu'nu tercih etmelerini öneriyorum. Biz belediye olarak onlara gereken her türlü kolaylığı sağlayacağız" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.