Çal’da Yanan Meşale İlelebet Sürecek

Çal’da Yanan Meşale İlelebet Sürecek

Denizli’nin Çal ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü ile alakalı bir mesaj paylaştı.

A+A-

Denizli’nin Çal ilçesinde MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “Yunanlılar 15 Mayıs’ta İzmir’e girdiğinde, 17 Mayıs günü Çal’da binlerce kişi toplanarak milli mücadele harekatına önderlik ettiler. Hemşehrilerimin 100 yıllık vatan aşkı, ilelebet sürecek” dedi.

Çal Meydanı’nda Düzenlendi

Milli mücadele ruhunu Türk halkının tarihi boyunca hiçbir zaman kaybetmediğini ve kaybetmeyeceğini dile getiren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,  milli mücadele harekatının Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi Efendi tarafından büyük bir miting ile 15 Mayıs’ta başlatıldığını hatırlattı, “Ahmet Hulusi Efendi ile görüşen dönemin Çal Müftüsü Ahmet İzzet Efendi, 17 Mayıs’ta binlerce kişinin katıldığı miting Çal meydanında düzenleyerek, halkı coşturan bir konuşma yaptı. Halkı milli mücadeleye katılması için camilerde vaazlar verilmiş. Çal ve yöredeki halk ülkenin işgaline karşı, bağımsızlığı adına büyük bir onur savaşı vermiştir. Çal, 100 yıl önceki duygularını kaybetmemiştir. Kuvay-ı Milliyeciler, Bekilli, Süller, Ortaköy, Çal bölgesinde önlemlerini almış, gönüllüleri diğer savaş cephelerine göndermiştir. Milli birlik ve beraberlik bu topraklarda 100 yıl önce tesis edildi, bu aşk ilalebet devam edecektir” diye konuştu.

Akcan, yazılı açıklamasını şu sözlerle tamamladı;

“Allah, bir daha bu vatanın evlatlarına bağımsızlık mücadelesi verdirmesin. Bu topraklar, ilelebet Türk yurdu olarak kalsın.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.