Çal'da Yapılanlar Bakanın Dikkatinden Kaçmadı

Çal'da Yapılanlar Bakanın Dikkatinden Kaçmadı

Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın, 2014 yerel seçimlerinden sonra başlattığı kampanya ile uyuşturucuya karşı sporla savaş başlatmıştı.

A+A-

Akcan’a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu övgüler yağdırdı, “Çal’a yeni yapacağımız tesisler ile şirin ilçemiz spor kenti haline gelecek. Gençlerimiz için çabalayan Çal’ın örnek çalışmasını devletimiz elbette ödüllendirmeli” dedi. Başkan Akcan ise, ihalesi bu yıl içinde gerçekleşecek olup, Çal’a yapılacak gençlik merkezi, sentetik zeminli futbol sahası, halı sahalar, basketbol potaları ve yüzme havuzunun kendilerini daha çok motive edeceğini kaydetti.

Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın, 2014 yerel seçimlerinin ardından başlattığı kampanyayla, uyuşturucuya karşı sporla savaş başlattı. Çal Belediyespor ve alt liglerde 7 takım kuruldu. Şirin ilçede lisanslı futbolcu sayısı 400’e yaklaştı. Pandemi nedeniyle bir süredir spor faaliyetlerinin yapılamadığı ortamda bile Çal Belediyesi’nin spora ve gençlere yaptığı yatırımlar ile çalışmalar dikkat çekiyor. Akcan’ın bu çalışması, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da dikkatinden kaçmadı.

BAKANA ÇALLI RESSAMIN TABLOSU HEDİYE EDİLDİ

 Denizli’ye yapılacak olan gençlik ve spor yatırımları hakkında Ankara’da düzenlenen törende Bakan Kasapoğlu ile Başkan Akcan sohbet etme olanağı buldu. Akcan, bakana Çallı ressam Gürcan Ekici’nin “Bağbozumu” konulu resim çalışması ile Aşağıseyit Koyun Sudan Atlatma Yarışması’nda çekilen fotoğrafı hediye etti. Başkan Akcan, “Salgın hastalık iyice azalırsa ya da biterse Ağustos ayındaki Koyun Sudan Atlatma Yarışması’na sayın bakanımızı davet ettik. Salgın hastalık biterse geleceğini söyledi” dedi.

AKCAN, “BİR GENCİ KURTARMAK PARAYLA PULLA ÖLÇÜLMEZ”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bakanlığın Çal’a gençlik merkezi ve portatif yüzme havuzu yapacağını, ayrıca mevcut futbol sahasının sentetik saha yapılacağını ve 4 halı saha ile basketbol potalarının takılacağını söyledi. Akcan, yapılacak spor yatırımlarının yıl içinde Çal Belediyesi tarafından ihale edileceğini belirterek, “Çal adına çok mutluyum. Sayın bakanımızla görüştük. Çal’a artı yatırım olacağını müjdeledi. Mevcut yatırımlar yapıldığında spor ve gençlik ile ilgili başka yatırımlarında Çal’a geleceğini müjdeledi. Geçmişte futbola yaptığımız yatırımlardan ötürü çok eleştiri aldık. Oysa, ne kadar doğru yolda olduğumuzu bir kez gördük. Uyuşturucu illetinden 1 tane bile çocuğumuzu kurtarsak kardır. Bir genci ya da çocuğu uyuşturucu bataklığından kurtarmak parayla pulla ölçülmez” diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu ile, Çal Belediyesi’nin 7 yıl önce uyuşturucuya karşı sporla başlattığı savaşın örnek teşkil ettiğini söyleyerek, Akcan7ı tebrik etti. Kasapoğlu, “Bu kadar değerli çalışmaya imza atan Çal, devletimiz tarafından elbette ödüllendirilecek. Çal’ı yakından takip ediyoruz” yorumunda bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.