ÇALSİAD Resmen Kuruldu

ÇALSİAD Resmen Kuruldu

Denizli ve ülkemizin değişik bölgelerinde faaliyet gösteren ve aslen Çallı olan iş insanları sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmek ve birlik beraberliği perçinlemek için dernek kurdu.

A+A-

Çallı Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ÇALSİAD), resmen kuruldu. Dernek çalışmalarına Çal’dan start verdi. Derneğin Kurucu Başkanı Süleyman Akçin, “Ülkemizin ve bölgemizin planlı ve demokratik yollarla kalkınmasına katkıda bulunmak amacındayız. Çal’da doğan ve Çal’da doyan iş insanlarının yöremize sosyal sorumluluk projeleriyle katkıda bulunmaları adına yola çıktık” derken, derneğin kurucu üyeleriyle bir araya gelen Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, “Çallı işadamları topluma katkıda bulunma adına büyük bir adım attı. Yerel yönetim olarak kendilerine elimizden gelen katkıyı vereceğiz, yolları açık olsun. Her şey Türkiye ve Çal için sloganıyla yola çıkan iş insanlarımızın önemli projelere katkıda bulunacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

Denizli merkez ve Çal ilçesinde faaliyet gösteren bir grup Çallı iş insanı bir süre önce ÇALSİAD’ı kurmak için harekete geçti. Derneğin kuruluş işlemleri, Çal’da gerçekleştirildi. Süleyman Akçin, Mehmet Atılsın, Murat Doğan, Ali Gençtürk, Oğuzhan Faik Sevinç, Kazım Yaşar, Vedat Sökmen, Derviş Küçük ve Nevzat Gürbüz, derneğin kurucu üyeleri oldu. Kurucu Başkanlık görevini ise, Süleyman Akçin üstlendi.

İLK TOPLANTI ÇAL BELEDİYESİ’NDE YAPILDI

Kurucu Başkan Süleyman Akçin, kısa süre içinde Denizli merkezde dernek için ofis kiralayıp, üye kayıtlarına başlanacağını açıkladı. Akçin, Çal odaklı çalışıp sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirip, başarılı öğrencilere burs vermeyi hedefleyen derneğin kuruluş aşamasında Çal, Bekilli ve Baklan yöresinden çok sayıda iş insanın da heyecan yarattığını söyledi. Derneğin kurucu üyeleri ilk toplantılarını Çal Belediyesi’nde yaptı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, dernek fikrini ortaya atanlar ile derneği kuran iş insanlarına teşekkür etti, “Çallı iş insanları topluma katkıda bulunma adına büyük bir adım attı. Başta Denizli, İzmir ve İstanbul olmak üzere ülkemizin değişik yerlerinde çok sayıda Çallı iş insanı var. ÇALSİAD, iş insanlarımızı çatı altında toplamayı hedefliyor. Yerel yönetim olarak kendilerine elimizden gelen katkıyı vereceğiz, yolları açık olsun. Her şey Türkiye ve Çal için sloganıyla yola çıkan iş insanlarımızın önemli projelere katkıda bulunacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

“SADECE ÇAL DEĞİL, ÇAL YÖRESİ”

Derneğin Kurucu Başkanı Süleyman Akçin, Bekilli ve Baklan ilçelerinin bulunduğu bölgeye Çal Yöresi dendiğini, dolayısıyla bu bölgeden olan her iş insanını dernek çatısı altında toplamayı hedeflediklerini kaydetti. Akçin, şöyle konuştu;

“Dernek olarak bir çok hedefimiz var. Başarılı üniversite öğrencilerine burs vermek, bölgemizin eğitim ve sağlık sistemi başta olmak üzere sosyo-ekonomik ve kültürel dokusuna katkıda bulunmak başlıca hedeflerimiz. Ülkemizin ve bölgemizin demokratik yollarla kalkınmasına katkıda bulunmak arzusundayız. Sosyal sorumluluklarımızı dernek çatısı altında kurum kültürü haline getirmeyi planladık. Uzun vadede vakıf kurmayı hedefliyoruz. Çağdaş, gelişmiş, demokratik Atatürk Türkiyesi’ne bir tuğla da bizler koymak istiyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.