Çameli'de Gurur Kaynağı Oldular

Çameli'de Gurur Kaynağı Oldular

Daha evvel Eğitim Göç’ünün olduğu Çameli'de "Yeni Proje Okulları" yeni başarıların önünü açtı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki 1'inci yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Açıklanan sonuçlara göre İlçemizde 254 öğrenci sınava girerken 233 öğrenci tercih ettikleri okullara yerleştirildi.

Ayrıca sınava girmeyen 7, tercih yapmayan öğrenci sayısı ise 13 olarak belirlendi. Yerleştirme sonuçları neticesinde 18 Fen Lisesi (Atatürk O.O-10, Arıkaya O.O.-3, Kalınkoz ve Kirazlıyayla O.O.-2, Elmalı O.O-1), 8 Sosyal Bilimler Lisesi (Atatürk O.O-8), 11 Proje A.AİHL (Atatürk O.O-11), 4 Anadolu Lisesi (Atatürk O.O ve Arıkaya O.O-1, Gökçeyaka O.O.-2) ve çeşitli liselere yerleşen öğrenciler İlçemizde gurur kaynağı oldular.

Çameli’de Eğitimde Başarı

Daha Önceki Yıllarda İlçemizde Memur Arkadaşlarımızın Bile Gelmekte İmtina Ettiği Özellikle Eğitim Göçünün Yaşandığı Çocuklarımızın Daha İyi Bir Kaliteli Eğitim Almak İçin Göç Ettiği Çameli Bugün İtibari İle Fen Lisesi Ve Sosyal Lisesine Kadar Proje Okullarında Özel Yetenekle Öğrenci Alan Okullara Tercih İle İlk Defa 233 Öğrencimiz Okullara Yerleşmiştir.

Çameli’nde Eğitim Alanındaki Başarı İlçe Halkını Sevindirdi

İlçemizde Yapılan yeni okullar ve verilen destekler ile Türkiye’nin çeşitli illerindeki Proje Okullarına yerleşmesi son 5 yılın en büyük başarısını yakalayan İlçe Halkını ve Velileri sevindirdi Eğitim seviyesinin yüksek olması çocuklarımız başarı elde etti dediler.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan İlçemizin Gelişmesi Ve Daha Güzel Yerlere Gitmesi, Halkımızın Daha İyi Yaşam Standartına Kavuşması, Eğitim Camiasının Her Geçen Gün Kalitesini Arttırması Ve Sosyal-Kültürel Hayatın Tüm İlçelere Örnek Olması Açısından Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz Öğrenciler bizim geleceğimizin anahtarıdır. Eğitimin olmadığı bir yerde başarı sağlanamaz. Bu başarıda emeği geçen Başta Fedakar Öğretmenlerimize Olmak Üzere, Okul Müdürlerimizden İlçe Eğitim Müdürümüz Murat Uzun’a Ve İlçe Kaymakamımız Didem Dinç Özay’a aynı zamanda değerli Öğrencilerimiz ve velilerimizi Tebrik Eder Öğrencilerimize Yeni Eğitim Hayatında Üstün Başarılar Diliyorum

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.