Çameli'nde 10 Aileye Geçim Kaynağı

Çameli'nde 10 Aileye Geçim Kaynağı

Çameli Belediyesi, "Saanen Keçisi Yetiştiriciliği” projesi kapsamında keçi dağıttı.

A+A-

Türkiye'de yüksek süt verimiyle çiftçinin yeni gözdesi Saanen Keçisi Çameli’nde yetiştiricilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Çameli Belediyemiz tarafından hazırlanan ”Saanen Keçisi Yetiştiriciliği” projesi kapsamında düzenlenen keçi dağıtım törenine Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün , Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan  ve çiftçiler katıldı.

Çameli’de Saanen Keçisi Yaygınlaşıyor

Başkan Arslan son yıllarda özellikle hayvancılık konusuna yapılan çalışmaların geliştiğine dikkat çekerek, hayvancılık yapmak için son derece elverişli koşullara sahip olan Çameli İlçesinde Yetiştiricilerimize Saanen Keçisi Yetiştiriciliği Projesi ile 10 aileye geçim kaynağı sağlanmak istendiğini belirten Arslan;

ÜRETİCİLER AYDA 120-150 KG SÜT ELDE EDECEK

”Bu projeyi vatandaşlarımıza örnek olması açısından çok önemsiyorum. Bu keçilerin seçilme nedeni, farklı yerlere kolayca uyum sağlaması ve süt verimi. Saanen keçilerini hem süt veriminin fazla olması  Saanen keçisinin  süt verimi günlük 7 kiloya kadar çıkabiliyor. Üreticilerimiz uygun bakım koşulları altında ayda 120-150 kg süt elde edebileceklerdir, bu da günlük aile başına 250-300 lira arası bir kaynağın girmesi anlamına geliyor.

SÜT DEPOSU

Hem de çok sayıda yavru vermesinin ötesinde, keçi sütünün anne sütüne en yakın olması en sağlıklı süt olması doktorlar tarafından önerilen süt olmasından dolayı tercihimizdir.1  keçinin bir ailenin geçimini kolayca sağlayabileceği tespit edildi. Umuyorum, bu proje birçok çiftçimize de örnek olacaktır. Her bir çiftçimize 10 Anaç Keçi, 11 oğlak ve 2 teke 6 adet yavru  olmak üzere toplam 29  saanen keçisi veriyoruz. Belki bugün bu projelerin faydasını hissedemeyebiliriz ama önümüzdeki dönemde uygulanan projelerin sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Saanen Keçilerimizin ilçemize getirilmesi ve desteklerinden dolayı Meclis Üyemiz İdris Öz’e teşekkür ederiz." dedi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.