''Çanakkale’den Mektup Var''

''Çanakkale’den Mektup Var''

Çivril Belediyesi, Çanakkale Zaferi ve Şehitler Haftası dolayısıyla “Çanakkale den Mektup Var” adlı tiyatro oyununu Çivrillilerle buluşturdu.

A+A-

Çanakkale’den çeşitli hatıraların sahneye konduğu ve bütün sınıfı Çanakkale’ye savaşmaya giden bir tarih öğretmeninin öğrencilerinden gelen mektupların hikâyelerinin sahnelendiği oyun, izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Şevkiye Özel Fen Lisesi Konferans salonunda sahnelenen oyuna ilgi çok yüksek oldu. Salon hınca hınç dolarken tiyatro gösterisine Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Celep, CHP İlçe başkanı Ömer Köseoğlu, Belediye Meclis üyeleri, Çivrilli gaziler, sivil toplum kuruluşlarının başkanlarının yanı sıra çok sayıda Çivrilli katıldı.

Türk Milletinin Dünyaya Dersi...

“Çanakkale’den Mektup Var” adlı oyundan önce şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Kur’anı Kerim tilavetinden sonra açılış konuşmasını yapan Çivril Belediye Başkanı Dr.Gürcan Güven, geceyi kahramanlarımızı hatırlamak ve unutturmamak için düzenlediklerini bildirdi. Başkan Güven “Çanakkale Zaferi ile Türk milleti dilini, dinini ve namusunu kurtardı. 57. Piyade Alayı ve daha niceleri Mustafa Kemal’in önderliğindeki inanmışlar ordusu, Türklüğün tarih sahnesinde hep var olacağını haykırdılar, genç nesillerin yarınlarını kurtardılar. Türk milleti, Çanakkale’de dünyaya ders verdi” dedi.

Çivril Belediye başkanı Dr. Gürcan Güven konuşmasının ardından şehit babası Ergun Kandemir’e bayrak ve Kur’anı Kerim hediye etti.

Oyunun sonunda Belediye Başkanı Gürcan Güven, sahneye çıkarak oyuncuları tebrik etti. Başkan, Güven yaptığı kısa değerlendirmede “Türkiye Cumhuriyeti kolay kurulmadı, kimseler de kolay yıkılacağını sanmasın, böyle bir düşünceye asla kapılmasınlar. Türk’e kefen biçmenin ne olduğunu herkes biliyor. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.