Canlı Şahidi  Hocalı Soykırımını Anlattı

Canlı Şahidi Hocalı Soykırımını Anlattı

Tarihte Hocalı katliamı olarak anılan katliamın canlı şahidi yaşananları öğrencilerle paylaştı.

A+A-

Tarihte Hocalı Katliamı olarak anılan ve 26 Şubat 1992’de Azerbaycan’ın Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivil halkın Ermenistan askerlerince toplu şekilde öldürülmesini konu edinen söyleşi Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde yapıldı.

Söyleşi Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü Profesörlerinden ve Azerbaycan’lı akademisyen olan Prof.Dr. Ramazan Memedov tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerin dolu salonda ve can kulağıyla dinlediği tanıklıklar o gün yaşanan acıyı tekrar günümüze getirdi. Konuk Memedov, her alanda güçlü bir ülke olduğumuz taktirde bu tür soykırımlarla en etkili şekilde mücadeleler yürütülebilir dedi.

Aynı zamanda o dönem katliamın tanıklarından da olan Memedov, tarihte yerini soykırım olarak alan bu katliam hakkında bilgi verirken öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Söyleşi sonunda Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi okul müdürü Süleyman Arslan, konuk Ramazan Memedov’a bir Atatürk portresi armağan etti ve katılımından dolayı teşekkür etti. Ayrıca hafta boyunca okul koridorlarında açılan panolarda da dönemle ilgili bilgilendirici görseller asıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.