Çardak’ta Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Çardak’ta Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Çardak Belediyesi tarafından başlatılan ve sürdürülen tarımsal sulama projesi çiftçinin yüzünü güldürmeye başladı. Tarım ve hayvancılığın iç içe olduğu Çardak’ta üretim sürüyor.

A+A-

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk’ün üstünde çok durduğu toprak yapısına uygun ürün deseni oluşturarak en fazla ve verimli üretim yapıp sözleşmeli üretim modelini meydana getirebilmek ve çiftçiyi pazar garantili ürün yetiştiriciliğine yönlendirip istikrarlı ürerim istikrarlı verim alabilmek. Bu nedenden ötürü bu sene denemede olan bu üretim biçimi Gemiş Mahallesinde sulama yapılmış olan tarlaları yerinde inceleyip çiftçilere bu uygulamaların neticelerini göstermeye çalışıyor ve çiftçilere teşvik için tarla hasatı günleri düzenleniyor.

Başkan  Mahmut Öztürk konu ile alakalı Gemiş Mahallesinde başlatılan düzenli tarımsal sulamanın sonuçlarını vermeye başladığını, DSİ’den devralınan Gemiş sulama tesisinin Çardak Belediyesi olarak kurumsal yapı ile 7/24 vatandaşın hizmetine sunulmaya devam edildiğini, ülkenin kalkınmasında en öncelikli konunun tarımsal üretim olduğunu, çiftçilerin en önemli masraf kalemlerinden bir tanesinin sulama maliyeti olduğunu, kendilerinin bir yandan verimliliği arttırıp çiftçinin gelirini artırma mücadelesini verirken sulama maliyetini düşürüp vatandaşı üretime teşvik ettiklerini, bunun yanında çiftçinin finans ile alakalı sorunları için Başak Kart tahsis ettireceklerini, Ziraat Bankasıyla gerekli görüşmelerin yapıldığını, suladıkları tarlaların kullanım bedellerinin ürünlerini sattıktan 6 ay sonra faizsiz bir biçimde ödeme olanağı bulabileceklerini dile getirdi.

Yeni Hedef 10 Bin Dekar

Başkan Öztürk, bundan sonraki hedefin Çardak Merkeze bağlı Karatoprak mevkiindeki yaklaşık 10 bin dekarlık alanı su ile buluşturmak olduğunu, orada su kuyuları açtırmaya başladıklarını, gelecek sene oraları sulamaya hazır hale getireceklerini sözlerine ekledi.         

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.