Çilek Çal’a Umut Oldu

Çilek Çal’a Umut Oldu

Denizli’nin Çal ilçesinde çilek üretimi seferberliği başladı. Halk Eğitim Merkezi ile İŞ-KUR tarafından açılan Çilek Yetiştirme Kursu’na katılan 25 kursiyer teorik ve pratik eğitimlerini tamamladı.

A+A-

Konu ile alakalı Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Üreticilerimiz devletimizin ve yerel yönetimin teşvikleriyle alternatif tarım ürünlerine yöneldi” dedi.

Alfaklar Mahallesi’nde açılan çilek yetiştirme kursuna 25 kursiyer katıldı. Törene Belediye Başkanı Fethi Akcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Temel, Halk Eğitim Merkezi İlçe Müdürü Talat Çelikkaya ve ilçe protokolü de katıldı.

Kursiyerlere öncelikle teorik eğitimler verildi. Ardından bahçelerine çilek dikimi yaptılar. Teorik ve pratik eğitim sonunda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Alfaklar Mahallesi’nde düzenlenen törenle verildi.

Kalkınmanın Yolu Üretimden Geçer

 Törende konuşan Belediye Başkanı Fethi Akcan, Alfaklar Mahallesi’nden sonra talep durumunda başka mahallelerde de benzeri kursların açılacağını söyleyerek, “Kalkınmanın yolu üretimden geçiyor. Tarım Kenti Projesi kapsamında bizler seracılığı ve alternatif tarım ürünlerini teşvik ettik. Şimdi de İŞKUR ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü çilek yetiştirme kursu açtı ve kurs başarıyla tamamlandı. Çilek, üreticiler için yeni umut oldu. İç ve dış piyasalarda ilgi gören çilek, Ege ve Marmara bölgelerinde yaygın şekilde üretiliyor. Çilek üretimi için bizim bölgemizde son derece uygun. Önümüzdeki yıllarda Çal bölgesinde tonlarca çilek yetiştirilip, ekonomiye önemli katkı sağlanmasını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.