Çin'den Skandal Rapor: “Uygurlar Türk Değil”

Çin'den Skandal Rapor: “Uygurlar Türk Değil”

Çin’in Doğu Türkistan hakkında yayınladığı raporda çarpıcı ifadeler yer aldı. Raporda Uygurların Türk soylu olmalarının yanlış olduğu ve Uygurların Türkçü ve İslamcı grupların siyasi oyuncağı olduğu yazıldı.

A+A-

Çin’in Doğu Türkistan hakkında yayınladığı raporda çarpıcı ifadeler yer aldı. Raporda Uygurların Türk soylu olmalarının yanlış olduğu ve Uygurların Türkçü ve İslamcı grupların siyasi oyuncağı olduğu yazıldı. Komünist Parti’ye bağlı Devlet Konseyi Bilgi Ajansı yayınladığı belgede Şincan bölgesinin ayırılıkçı gruplara rağmen yüzyıllardan beri Çin’in bir parçası olduğunu savundu.

Yayınlanan raporda “Çin’in içinde ve dışındaki özellikle de ayrılıkçı, aşırı dinci ve terörist düşman güçler Çin’i bölmeye, tarihten ve gerçeklerden saptırmaya çalıştı. Tüm bu unsurlar tarih ve halk tarafından artık bir kenara atılacak” ifadeleri yer aldı. Çin kendilerinin yaptığı tarih ve gerçeklik saptırılmasını propaganda haline getirerek bunu gerçek gibi tüm dünyaya yaymaya çalışıyor.

Han hanedanlığından beri Uygurların Çin’le birlikte olduğu belirtilen raporda Uygurları Türk olarak veya Müslüman olarak adlandırmanın terörist gruplar yüzünden olduğu ve müslümanlığı İslam devletlerinin zorla dayattığı, aslında tek din olmadığı konusunda bilgiler yer aldı.

Kaynak:Kocafurkan Dinçaslan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.