Çin'in Uygur Türklerine Ramazan Zulmü...

Çin'in Uygur Türklerine Ramazan Zulmü...

Müslüman alemi 11 ayın sultanı Ramazanı en iyi şekilde idrak etmeye çalışırken zalim Çin yönetimi Uygur Türkü kardeşlerimize uyguladığı insanlık dışı yöntemlerine devam ediyor.

A+A-

Alınan bilgilere göre Çin, Doğu Türkistan’da Ramazan yasakları uygulamaya başladı. Çin Komünist Partisi ülkede Ramazan uygulamaları için bir araya gelen Uygur Müslümanları hepse atmakla tehdit etti.

Dünya Uygur Kongresi’ne göre, Çin Komünist Partisi (ÇKP) Uygur, Kazak ve Kırgızları sistematik olarak hedef alıyor. Çin hükumeti, Ramazan ayı boyunca Kuran kopyalarını yakarak, helal gıda ürünlerini yasaklayarak ve yemek mekanlarını açık kalmaya zorlayarak baskılarını artırmaya devam ediyor. Ayrıca Çin, Ramazan ayı boyunca dini kıyafetlerin giyilmesini de yasakladı. Başı açık veya kapalı olan Uygur kadınların, manevi bağlılık gösteren kıyafetler giymesi sebebiyle toplama kamplarına atılabileceği bildirildi.

AMAÇ DİNSİZ TOPLUM YARATMAK

İktidardaki Han Çinlileri tarafından, Uygurlar üzerinde uygulanan kültür yıkımı, uzun yıllardır devam ediyor. Uygur Türklerinin kültürlerini ve dinlerini unutması için yapılan çalışmalar, manevi ve kültürel değerlere zarar veriyor. Türkçe konuşan Uygurlar sebepsiz yere hapse atılıyor. Tüm bunların dışında Ramazan baskılarına da devam edilen Uygurlar, Çin Komünist Partisinin ideali olan dinsiz bir toplum olmaya itiliyor.

UYGURLAR HEMEN HER ŞEY YÜZÜNDEN HAPSE ATILABİLİR

Müslüman Uygurları Han Çinlilerinden ayıran her davranış, ÇKP tarafından hapis ile cezasıyla sonuçlandırılıyor. Aşırılık yanlısı faaliyet olarak değerlendirilen bu davranışların sonucunda Uygurlar, toplama kamplarına yerleştiriliyor ve fotoğrafları çekilerek fişleme yapılıyor. Çin hükumeti, kampları “yeniden eğitim ve öğrenme kampları” veya “siyasi eğitim merkezleri” olarak adlandırıyor. Ayrıca Sincan’da bulunan toplama kamplarının varlığı, Çin yönetimi tarafından reddediliyor.

Kaynak: qha.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.