Çinliler 'Beyaz Cennet'i Daha İyi Tanıyacak

Çinliler 'Beyaz Cennet'i Daha İyi Tanıyacak

Kültür Turizm Bakanlığı, GloriousDmc Travel ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin CCTV 6 kanalı Türkiye’nin farklı bölgelerinde ‘Kültür, sanat, sinema ve turizmi’ konu alan çekimlerinin bir ayağını da Pamukkale ve Karahayıt’ta yaptı.

A+A-

Dünyaca ünlü sanatçı Nicolas Cage’nin 2010 yılında Pamukkale’de çekmiş olduğu ‘Hayalet Sürücü-2’ filmi ile ilgili de detaylı bilgi alan ekip, ‘Beyaz cennet’ Pamukkale’nin de pamuk travertenlerine hayran kaldı. Bu çekim, Çin’den Pamukkale’ye gelecek turist sayısının da artırılmasını hedefliyor.

İLKER YETİMOĞLU ANLATTI

Denizli’den o dönemde ünlü sanatçı ile rol alan İlker Yetimoğlu ile de röportaj yapan Çin devlet televizyonu ekibi, çekimleri esnasında bu filmin bilgilerine de geniş yer verdi. Denizli ve Pamukkale’nin Dünya tarafından bilindiğini belirten İlker Yetimoğlu, “Çin devlet televizyonuna buradaki çekimlerinde yardımcı olduk. Denizli ve Pamukkale’nin tanıtımında küçük dahi olsa rol üstlendik. O zaman film için Karadenizliler derneği olarak Cast şirketine 100 figüran verdiğimiz için bizimle röportaj yapmayı uygun buldular. Nicolas cage’nin çektiği film hakkında da söyleşi de bulunduk” dedi. Çekimler, Şubat ayında CCTV 6 MOVIE Film kanalında yayınlanacak.

HACI SELAMOĞLU

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.