Çivril’de Ali Kınık Coşturdu

Çivril’de Ali Kınık Coşturdu

Denizli ilinin Çivril ilçesinde organize edilen 22. Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali gösterişli bir kortej ile başladı.

A+A-

Yurt içi ve dışından pek çok kişiyi bir araya getiren Çivril 22. Uluslararası Elma, Tarım ve Kültür Festivali coşkulu bir şekilde başladı. Belediye binasının önünden başlamış olan kortej, Cumhuriyet Meydanı’ndaki festival alanında sonlandı. Korteje pek çok bürokrat ve vatandaş katıldı. Bando eşliğinde yapılan yürüyüşe halk oyunları ekibi de eşlik ettiler.

Kortej yürüyüşünden sonra festival, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sürdü. Festivalin 30 Ağustos Zafer Bayramı’na rastlaması ile Çivril’in kurtuluş gününün 96. yıl kutlama etkinlikleri de gerçekleştirildi. Daha sonra Çivril Halk Oyunları ekibi gösterisini sahneledi. Yerel sanatçıların da sahne almış olduğu festivalde Ali Kınık, vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı.

Zafer Ayı

Festivalin açılışında konuşma yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, Ağustos ayının kendileri için zaferle dolu olduğunu, Türk tarihinde Malazgirt’ten, Miryokefalon’dan başlayan, Çanakkale’ye kadar uzanan her hali ile zafer ayı olduğunu, bugün Çivril için çifte bayram olduğunu, hem 30 Ağustos Zafer Bayramı hem de Çivril’in kurtuluşu olduğunu, 17 Eylül 1176’da Miryokefalon Savaşı’nın yapılmış olduğu Anadolu’nun tapusunun alındığı topraklar olduğunu, kendilerinin de bu sene 22.sini yaptıkları Uluslararası Elma-Tarım ve Kültür Festivalimizi 30 Ağustos Zafer Bayramı ile birleştirdiklerini, ikisini bir arada kutlamak istediklerini, bölgenin en büyük festivallerinden bir tanesine ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.