Çivril’de Park Cezaları Cep Yaktı

Çivril’de Park Cezaları Cep Yaktı

Denizli’nin Çivril ilçesinde trafik polisler hatalı park yapanlara anında ceza kesiyor. Senenin ilk 8 ayında 1200 araca ceza kesildiği öğrenildi.

A+A-

Alınan bilgilere göre Çivril’de senenin ilk 8 ayında 1200 araç hatalı park sebebi ile ceza aldı. Bu sayının son 3 senede 4700 araç olduğu ve hatalı park sebebi ile bu araçlara toplamda 510 bin TL ceza kesildiği ifade edildi.

Çivril’in merkezinde yapılmış olan yeni düzenlemeyle ortaya çıkan park problemi, sürücülerin ceza almasına sebep oluyor. Yolların daralması ile araçlarını kaldırımlara veya yol kenarlarına park etmek zorunda kalan sürücülere 2018’in ilk 8 ayında 129.600 TL’lik hatalı park cezası kesildiği ortaya çıktı. 2016’dan beri kesilmiş olan cezanın ise 510 Bin TL’ye ulaştığı, kesilen cezaların hem sürücüleri hem de cadde üstünde bulunan işyerlerindeki esnafları sıkıntıya soktuğu, esnaf ve sürücülerin ilçe merkezinde otopark yapılması ile alakalı Belediyeden çözüm beklediği öğrenildi.

Esnaftan Şikâyet

Yeni yapılmış olan yolların trafiği çok sıkıştırdığını ileri süren esnaflar kesilmiş olan cezalardan şikâyet edip, alışveriş için gelen beş dakikalığına aracını park edene ceza kesildiğini, polislerin de haklı olduğunu, yolların çok dar olup hemen trafiğin kilitlendiğini fakat bir ilaç almak için aracından inen vatandaşa hemen 108 lira ceza kesildiğini ve İlçe merkezine acil bir şekilde otopark yapılması gerektiğini dile getirdiler.

Yeşilçivrilhaber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.