Cizre’de PKK’nın Patlayıcı Ve Mühimmatları Ele Geçirildi

Cizre’de PKK’nın Patlayıcı Ve Mühimmatları Ele Geçirildi

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde MİT ile jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada PKK'ya ait aralarında Rus yapımı 2 el bombasının da bulunduğu 15 kilo patlayıcı, silah ve mühimmatlar ele geçirildi.Kaynak: Cizre’de PKK’nın patlayıcı ve mühimmatları ele geçirildi

A+A-

Şırnak’ta MİT ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak yürüttüğü çalışmada, Cizre İlçesi’nin Çavuşköy kırsal kesiminde yürüttükleri çalışmada arazide arama yapıldı. Aramada aralarında Rus yapımı 2 el bombası, bir çanta içinde 15 kilo patlayıcı, 5 anti personel RPG-7 roketatar mühimmatı, 1 Kalaşnikof tüfek, tüfeğe ait 5 şarjör, 150 fişek, 5 RPG-7 sevk fişeği, 200 Biksi mermisi, 3 sırt çantası ele geçirildi.

DİKKAT ÇEKEN AYRINTI

MİT ve jandarma ekiplerinin ortak operasyonu ile ele geçirilen RPG-7’lerin üretim tarihinin 2015 olması önemli bir ayrıntı olarak dikkat çekti.

TARİHÇESİ

RPG-7, ilk olarak Rusya’da 1961 yılında üretilmeye başlandı. RPG-7 Knut adı verilen bu silah 1962 yılında Varşova Paktı ordularında hizmete sokuldu.

RPG-7'nin yeni çıkan modelleri gece görüş ve kızılötesi gibi imkânlara da sahiptir. Bu silah etkinliği ve kolay kullanımı yüzünden dünyadaki pek çok ülke tarafından da üretilmektedir. Bu ülkeler şu an itibariyle Azerbaycan, Rusya, Çin, Bulgaristan, Mısır, Gürcistan, İran, Pakistan ve Romanya’dır. İşgale uğramadan önce Irak da bu ülkelerin arasındaydı ve fabrika Nasiriye'de bulunuyordu. Şu anda milisler tarafından sıkça kullanılmaktadır.

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.