Çocuklara Karne Hediyesi Drama Eğitimi!

Çocuklara Karne Hediyesi Drama Eğitimi!

Iğdır Üniversitesinde 8-12 yaş grubundaki çocuklara karne hediyesi olarak ücretsiz drama eğitimi veriliyor.

A+A-

23 Ocak Pazartesi günü ilk dersini alan öğrenciler bir taraftan ifade becerilerini geliştirirlerken diğer taraftan sosyalleşme olanağı buluyor.

Eğitime ilişkin bilgi veren Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Çam Türkan, dramanın bir konunun veya amacın tiyatro teknikleri kullanılarak canlandırma ve doğaçlama ile gerçekleştirilmesi olduğunu anımsatarak şunları kaydetti;

“Çocuklar drama eğitimi ile hem sosyalleşirler hem de ifade becerilerini arttıracak birçok farklı yol öğrenirler. Çocukların akranlarıyla uygun ortamlarda paylaşımlarda bulunabilmesi, sağlıklı etkileşim ortamının oluşmasına katkı sağlayacaktır. Arkadaşlarıyla sağlıklı iletişimle bu beceriyi kurabilen çocuklar farklı kişiler tanımaya istekli olurlar ve sosyal becerileri gelişir.”

Bilişsel gelişimi, dil gelişimi, sosyal-duygusal gelişimi ve motor gelişimi destekleyen dramanın faydasının saymakla bitmeyeceğini ifade eden Türkan, “Özellikle Covid-19 sonrası etkili iletişim ve sosyal becerinin azalması, teknoloji ve sosyal medya kullanımındaki artış ile sanal dünyada var olmaya çalışan insanların gerçek yaşamı ıskalamaya başlaması bu sorunları ortadan kaldırma gereksinimini aile ve topluma daha çok hissettirmektedir. Dramanın hayattan beslenmesi, birlikte keyifli vakit geçirmeyi sağlaması, oyun ile bireyi sürece dahil etmesi bu alanın gerekliliğine olan ihtiyacı ortaya koymaktadır.” dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Türkan, Iğdır Üniversitesi olarak drama eğitimiyle, çocukların drama ile eğlenmelerini, sosyal bir ortamda akranları ile bir araya gelmelerini ve eğlenerek öğrenmelerini desteklemeyi amaçladıklarını ifade ederek sözlerine son verdi.

10 gün sürecek ücretsiz drama eğitimi 3 Şubat’ta sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.