Çokyaşar, Öldürülen Çocuğun Ailesiyle Valiyi Ziyaret Etti

Çokyaşar, Öldürülen Çocuğun Ailesiyle Valiyi Ziyaret Etti

Türkiye Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti.

A+A-

Türkiye Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, geçen 4 Ocak'ta Honaz İlçesi'ne bağlı Kocabaş Mahallesi'nde, hurda tenekeleri çalmak istediği evin sahibi tarafından tabancayla öldürülen, kimliğine göre 10, gerçek yaşının ise 15 olduğu ileri sürülen Roman vatandaşı İnce Ali İnci'nin babası ve yakınları ile birlikte, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'yi ziyaret etti.

 

Ziyarette, Kocabaş Mahallesi'ndeki olayların değerlendirmesi yapılarak benzerinin yaşanmaması, mahalleyle ilgili olumsuz algıların sonlandırılması amacıyla yapılabilecek çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Türkiye Romanlar Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, mahalle halkının durumlarının iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması amacıyla yapılacak çalışmalara federasyon olarak destek vereceklerini söyledi.

 

Çokyaşar, 10 yaşında, zihinsel engelli bir çocuğun kurşunlanarak öldürüldüğünü belirterek, "Bir çocuğun öldürülmesi canımızı çok yaktı, çok üzüldük ama biz sağduyulu insanlarız. Roman vatandaşları Türkiye'de vatanına, milletine bağlı olan provokasyonlara gelmeyen kişilerdir" dedi.

 

Vali Şükrü Kocatepe ise öncelikle İnce Ali İnci'nin babası Kamil İnci'ye başsağlığı diledi. Ayrıca Kocabaş Mahallesi'nin Denizli'nin bir parçası olduğunu, orada yaşayanların hemşehri ve bu ülkenin vatandaşı olduklarını hissetmelerini, ihtiyaç duydukları her konuda devlet ve yerel imkanların kendilerine eksiksiz sunulacağını belirterek, mahalle halkının da kendilerini olumsuz yönlere sevk etmek, kötü amaçla kullanmak isteyenlere fırsat vermemeleri gerektiğini ifade etti.

 

Honaz ilçesi Kocabaş Mahallesi'nde geçen pazar günü, İnce Ali İnci, hırsızlık yaptığı iddiasıyla ev sahibi Y.K. tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü. İnci'nin ölümünün ardından Romanlar ile vatandaşlar arasında silahlı kavga çıkmış, Y.K ile yakınlarına ait toplam 5 ev kundaklanmış, çevredeki bazı evlerin camları da atılan taşlarla kırılmıştı. Olayların ardından bölgeye çok sayıda jandarma ve çevik kuvvet polisi gönderilerek, olayların büyümemesi için önlem alınmıştı. Y.K. da işlemlerin tamamlanmasının ardından sevkedildiği mahkemece tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.