Daha Fazla Gizleyemezdim

Daha Fazla Gizleyemezdim

İYİ Parti Kurucu Üyesi ve Genel İdare Kurulu üyesi olan Ruhat Mengi’nin istifa ettiği öğrenildi.

A+A-

Gazeteci Ruhat Mengi, İyi Parti Kurucu Üyeliği ve Genel İdare Kurulu üyeliğini bıraktı. Mengi resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan yapmış olduğu açıklamada, İyi Parti kurucu üyeliğinden ve Genel İdare Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini, bunu daha uzun süre gizleyemeyeceğini, bugüne kadar hiç yalan söylemediğini sevenlerine, halkına karşı sadakatsizlik olacağını dile getirdi.

Mengi istifa kararını milletvekili listeleri açıklanmadan önce aldığını da duyurdu.

İşte Mengi’nin o açıklaması:

 

RUHAT MENGİ KİMDİR?

Ruhat Mengi, Ankara ilinde doğdu. Ortaokul ve liseyi eğitimini Ankara Bahçelievler Deneme Lisesi’nde tamamlandı. Ruhat Mengi, ODTÜ Kimya Mühendisliği Bölümü’nde eğitim alırken, son senesinde yurtdışına İngiltere Machester Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Bölümü’ne geçiş yaptı ve eğitimini 1978’de burada bitirdi. Stajını da İngiltere’de Sitting bourne Shell Araştırma Merkezi’nde tamamlayan Ruhat Mengi, Türkiye’ye dönmesinin ardından da Türkiye Petrolleri Araştırma Merkezi’nde bir süre mühendis olarak çalıştı.

Gazetecilik mesleğine Günaydın gazetesinde moda yazıları ile başlayan Mengi, bununla birlikte televizyonlarda  tartışma ve haber içerikli programlar da sundu. 1989 senesi  Ocak ayında Sabah Gazetesi’ne geçti. 2002 senesinde Sabah Gazetesi’nden ayrılıp Vatan Gazetesi’ni kuran “Bağımsız Gazeteciler Grubu” arasında yer aldı.

Star TV’de, kendisinin hazırlayıp sunduğu “Her Açıdan” adında haber programını yaptı. Vatan Gazetesi’nde köşe yazarı olarak görevini sürdürdü..

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri arasında gerçekleştirilen anket neticelerine  verilen ve 2010’da 6. yapılan İletişim Ödülleri’nde Ruhat Mengi’yle Her Açıdan isimli programı ile 2013 yılında da aynı Üniversitede “En İyi Gündem Programı” ödülünü almaya hak kazandı.

Ruhat Ünaldı, 1. evliliğini iş adamı Ahmet Biliktan ile yaptı. İki kızı oldu. Boşandılar. Ruhat Mengi, 1992 yılında gazeteci yazar Güngör Mengi ile 2. evliliğini yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.