Dazkırı'da Türkü ve Şiir Gecesi Düzenleniyor

Dazkırı'da Türkü ve Şiir Gecesi Düzenleniyor

Dazkırı Belediyesi ve YAZ-AR-BİR tarafından düzenlenen ve Dazkırı Kaymakamlığının destek verdiği; “2. Dazkırı Türkü ve Şiir Akşamı” 18 Şubat Çarşamba günü gerçekleştirilecek. Çok sayıda sanatçı ve şairin sahne alacağı etkinlik Belediye Düğün salonunda sa

A+A-

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR) genel başkanı Abdülkadir USLU geçen yıl Dazkırı’da ilkini düzenledikleri Türkü ve Şiir Akşamı’nın ilgiyle karşılanmış olmasının bu yıl da etkinliği tekrar etmelerine neden olduğunu anlattı.

YAZ-AR-BİR genel başkanı Abdülkadir USLU; “Dazkırı kaymakamı M.Beşir NURSAÇAN  ve Dazkırı Belediye başkanı İsmail TAYLAN beylerin desteğiyle  2.Dazkırı Türkü ve Şiir akşamı’nın ön çalışmalarını tamamladık. Ben kendilerine,  sanata ve sanatçıya verdikleri değerden dolayı özellikle  teşekkür ediyorum.

Bu yıl geçen yıla göre etkinliği biraz daha genişlettik. Kaymakam beyin ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün desteği ile öğrenciler arasında bir şiir yarışması yapıldı. “DAZKIRI” ana temasının işlendiği bu yarışmada ilk elemelerden sonra 60 şiir değerlendirmeye alındı. Jurinin değerlendirmesi sonucu ödüle uygun görülen ilk 3 şiir belirlendi. Kaymakamlık tarafından sürpriz ödüllerle ödüllendirilecek olan ilk üçün dışında yedi genç şair de; YAZ-AR-BİR teşvik ödülüne hak kazandı. ”dedi.

Uslu, sözlerine şöyle devam etti: “Çok sayıda şair ve sanatçı dostumuzla Dazkırı halkına unutamayacakları bir sanat şöleni yaşatacağız. Ben buradan organizasyona destek ve katkı veren sanatçı ve şair dostlarıma  da yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum.”

“2. Dazkırı Türkü ve Şiir Akşamı” nda yer alacak olan SANATÇILAR ve şairler şunlar:

Aşık Ayten GÜLÇINAR (Halk Ozanı), Hasan ARZUMAN (T.H.M. Sanatçısı), Mehmet DAĞAL (T.H.M. Sanatçısı), Ozan Nihat SÖNMEZ (Halk Ozanı).

Abdülkadir USLU (Tavas), Ahmet SARI (Honaz), Ali TULUK (Dazkırı), Bülent AÇIKGÖZ (Dazkırı), Gültekin ŞAHİN (Çardak), Hakan KURTARAN (Sarayköy), Hüsamettin TAT (Başmakçı), İbrahim ÇAMALAN Denizli), İsa İNAN (Dazkırı), İsmail GÖKÇE (Çal), Melahat KUZU (Çal), Meral GÖKKAYA (Denizli), Merve TANRIKULU (Denizli), Muhammet KAHRAMAN (Tavas), Mustafa KAYALI (Denizli), Mustafa KÜTÜKÇÜ (Bozkurt), Naciye KINLI (Denizli), Ramazan EFE (Çardak), Reyhan P. KARAALP (Bozkurt), Sadık DAĞDEVİREN (Çal), Sevim AYHAN (Denizli), Şerif KUTLUDAĞ (Güney), Veli AYKAR (Denizli), Yakup PEKEL (Yeşilyuva).

Ayrıca, YAZ-AR-BİR ve Dazkırı İlçe Müdürlüğünce öğrenci ve öğretmenlerin katılacağı bir panelde; şiir, ozanlık ve düz yazı anlatılacak. Panel  18 Şubat Çarşamba günü Alkim salonu’nda saat:14.00’te başlayacak. Panel öncesinde şiir yarışmasında başarılı olan öğrencilerin de ödülleri verilecek.

Çevre ilçelerden de yoğun bir katılım bekledikleri etkinliğe Dazkırı halkını da davet eden Uslu;  “Halkımızı, sanatsever vatandaşlarımızı Dazkırı Türkü ve Şiir Akşamı’na  bekliyoruz.” diyerek davet etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.