Dede Mirası Murat 124'e Saygı

Dede Mirası Murat 124'e Saygı

Denizlili bir vatandaş dedesinden kalan 74 model Murat 124’ü çürümeye bırakmadı ve bambaşka bir hale soktu.

A+A-

Denizli ilinde Tolga Pişkin, kendisine dedesinden kalmış olan 1974 model Murat 124 marka hurda otomobili, nostalji yaşamak amacı ile ortalama 40 bin TL masraf yapıp tamamen yeniledi. Pişkin, 'Hacı Murat' diye de bilinen otomobili arada bir keyif yapmak için kullanmakta.

Tamamen Yeniletti

Taşımacılık şirketinin sahibi olan 32 yaşındaki Tolga Pişkin'e, 2011’de hayatını kaybeden dedesi Cevdet Pişkin'den, uzun seneler garajda beklemiş olan 1974 model Murat 124 marka otomobil miras kaldı. Dede yadigarı olan aracı hurda fiyatına satmak istemeyen Pişkin, sanayiye götürerek, baştan aşağı orijinal parçaları ile değiştirip, yeniletti. Araca Nikelaj motor taktıran, koltukları deri ile değiştiren ve rengini de kırmızıya boyatmış olan Pişkin, 1 sene sanayide kalmış olan otomobile hemen hemen 40 bin TL harcadı. İş yerinin önünde park durumunda  olan ve arada bir nostalji yaşamak amacı ile Denizli sokaklarında gezen Pişkin, Murat 124 marka otomobilinin büyük ilgi gördüğünü dile getirdi.

Mercedes marka otomobili de olan Pişkin, Murat 124 otomobile yüksek fiyat tekliflerinin geldiğini ama kabul etmediğini dile getirdi. belirtti. Otomobilin dedesinden kendisine yadigar olduğunu da belirten Tolga Pişkin, dedesinin mirasına bu şekilde sahip çıktığını, satmayı düşünmediğini ve bu şekilde mutlu olduğunu sözlerine ekledi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.