Demirel'in Vefatının Ardından Öyle Bir Tweet Attı ki..

Demirel'in Vefatının Ardından Öyle Bir Tweet Attı ki..

Süleyman Demirel meslektaşları da unutmadı ve onunu için sosyal medya mesajlar yayınladılar.

A+A-

RECEP TAYYİP ERDOĞAN

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Süleyman Demirel, üstlendiği görevler, gerçekleştirdiği hizmetler ve siyasetteki rolü ile aziz milletimiz tarafından gelecekte de yad edilecektir" dedi. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demirel'in vefatı dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları dedi:

 

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatı dolayısıyla yayımladıkları mesajları aşağıda sunulmaktadır:

 

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in vefatını büyük bir teessürle öğrendim.

 

Türk siyasi tarihinde derin izler bırakan, ülkemizin kalkınma sürecinde katkıları bulunan Süleyman Demirel, devlet ve siyaset adamı olarak siyasi tarihimizin önemli isimleri arasında yer almaktadır.Süleyman Demirel, üstlendiği görevler, gerçekleştirdiği hizmetler ve siyasetteki rolü ile aziz milletimiz tarafından gelecekte de yad edilecektir.Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Sayın Demirel’e rahmet diliyor; ailesine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum."

 

AHMET DAVUTOĞLU

 

Süleyman Demirel'in vefatı üzerine Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan Twitter üzerinden bir baş sağlığı mesajı geldi

 

Türk siyasi tarihinde çok derin izler bırakmış 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel'in vefatını üzüntüyle öğrendim.Kendine özgü üslubu ve uzun siyasi yaşamında ülkemize verdiği hizmetlerle hep hatırlanacak bir siyaset adamıydı. Sevenlerine, yakınlarına ve milletimize taziyelerimizi iletiyorum.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU

 

Demokrat kişiliği ile yeri doldurulamayacak bir devlet adamıydı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Süleyman Demirel'in vefatı nedeniyle bir başsağlığı mesajı yayınladı. Kılıçdaroğlu'nun masajı şöyle: "9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefatından derin üzüntü duydum. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum.

 

Türk Siyasi Hayatımızın çok önemli ve değerli bir üyesini kaybettik. Türkiye Siyasetinin 40 yılı aşkın bir dönemine damgasını vurmuş, kendine has üslubu, hoşgörüsü, azmi, demokrat kişiliği ile yeri doldurulamayacak bir devlet adamı idi. Ülkemizin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun."

 

CEMİL ÇİÇEK

 

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki evine taziye ziyaretinde bulundu. Çiçek’i eve gelişinde Demirel’in doktoru Aylin Cesur karşıladı. Ziyaret sonrası Cemil Çiçek, "Hepimizin hayatında olan bir insan. Türkiye’nin demokratikleşmesinde, demokratik hayat mücadelesinde önemli bir yere sahip oldu. Zor yıllarda Cumhurbaşkanı, Başbakan, muhalefet lideri olarak önemli sorumluluklar üstlendi. Yakın siyasi tarihimizin tüm yönleriyle anlaşılabilmesi bakımından merhum Cumhurbaşkanımızın süreç içinde yaptıklarının, yapamadıklarının çok iyi bilinmesi gerekiyor. Hepimizin bu hayattan alacağı dersler, örnekler var. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Sevdiği eşiyle buluşacak belki, tek teselli yönü burası. Allah rahmet eylesin, hepimizin başı sağ olsun" dedi.

 

TANSU  ÇİLLER

Eski Başbakan Tansu Çiller "Demokrasi yolunda önemli anılarımız oldu. Millete kendisini adamıştı. Allah taksiratını affetsin, milletimizin başı sağolsun" dedi.

 

Siyasete atılmam Tuzla'daki evine beni davet etmesiyle başladı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.